dissabte, 5 de gener del 2019

Bon any!

MOLT BON ANY!

No cal ser cap gran entès per preveure que enguany serà un any mogut. Molt probablement més que el que acabem de deixar enrere, que ja és dir. Seguirem endavant amb els projectes ja engegats i n'encetarem d'altres, com tots fem sempre, però, on serem d'aquí a un any? Qui tingui una remota idea, que ens escrigui, si us plau!

L'any ha començat prou bé. Vull dir pel que fa al camp. Fa dies que no plou i, per acabar de reblar el clau, avui ha entrat tramuntana i sembla que demà continuarà. Una tramuntana suau, però tan eixuta com sempre i més calentona del que toca per l'època de l'any. Resultat: els camps s'estan eixugant!

A més, l'altre dia vaig anar a buscar menjar pel cavall a casa d'en Joan, de Can Nadal. Segurament la majoria no el coneixereu. És un pagès dels d'abans. Com cal. Ja està jubilat però segueix fent el que ha fet els darrers 50 anys de la seva vida, totalment aliè a les propostes de l'IMSERSO. Engreixa tot tipus de bestiar amb els cereals i l'herba que ell mateix conrea. Una producció tradicional, que no compleix els canons de la producció ecològica però que, a parer meu, ho és molt més que la que practiquen algunes empreses que sí compleixen la normativa actual.

En fi, que l'altre dia el vaig veure i em va parlar d'una mena de cultivador que té ell i que és molt comú als països escandinaus. Diu que es pot passar quan el terra encara és fangós i que amb un parell de dies, si no plou, ja s'ha eixugat i s'hi pot anar a sembrar. Ualah! I si és veritat?! Dilluns ens el deixarà i farem les primeres proves.

D'altra banda, ben aviat hem de fer la programació d'aquest any que comencem. Ho dic perquè acceptem propostes. Vull dir que si hi ha alguna mena d'hortalissa o verdura que normalment no fem, estem oberts a provar coses noves. De moment hi ha qui ens ha demanat de fer "mongeta de metro". Mirarem de trobar-ne llavor i en farem un rengle.

I ja està. Ja podeu fer les vostres comandes per dimecres.

Un altre cop: molt bon any!

Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada