dijous, 1 de novembre del 2018

Aventures al sorramoll

 
Bon dia!

Us podeu imaginar com tenim els camps després de tota l'aigua que ha caigut? Entrar a collir, que és tot just el màxim que hi podem fer, et fa tenir les mateixes sensacions que si entressis en un sorramoll (paraula que trobo bonica, que tot just acabo d'aprendre, per descriure el que també s'anomena arenes movedisses). Sortosament és més fàcil sortir-ne, encara que el risc de deixar la bota dins el fang és bastant elevat.

No és tampoc una experiència nova en aquesta terra nostra. De tant en tant passa aquest fenomen. El més fotut és quan s'allarga en el temps. En aquest sentit, l'any 2016, no fa pas tant, vam estar en aquestes condicions durant setmanes. De fet, no vam poder entrar als camps a fer res més que collir des de primers d'octubre i fins a mig març. Es diu ràpid, però va ser complicat de pair-ho anímica i econòmicament. Aquell any la tramuntana no es va deixar sentir pràcticament cap dia durant mesos, esperem que enguany aparegui més sovint. Si no, fa la pinta que la història es repetirà.

"Aprofitant" la situació, dimarts passat vam tornar a fer suc de poma. Aquesta vegada amb la poma Opal, la groga. Té un bouquet ben diferent. Algú amb experiència en tastos els podria analitzar i així en tindríem una bona descripció. Com no és el cas dels que l'hem fet i tastat, només us podem animar a que sigueu vosaltres els que hi trobeu les diferències. Intentar-ho nosaltres seria, ben segur, una gosadia aberrant.

Per acabar us volia comentar que en Vito, que era qui ens portava els embotits i l'oli, ha trobat una altra feina i, de moment, ja no disposarem d'aquests productes. Pel que fa als embotits, mirarem de seguir la pista a una granja ecològica de porcs que fa poc s'ha instal·lat a Ventalló i esbrinarem si és possible disposar d'algun dels seus productes. Us n'informarem quan ho sapiguem. En relació a l'oli eco, la producció a la nostra comarca és molt escassa i, pel que sabem, està tota pràcticament venuda en envàs petit i a un preu relativament elevat. Ens posarem en contacte amb la cooperativa que fa l'oli que us hem ofert fins ara per saber si és possible disposar-ne directament.

Ah, se m'oblidava. Dijous vinent acollim a casa nostra la jornada "Baix Empordà, territori agroalimentari sostenible". Teniu més informació en aquest enllaç. Podeu participar-hi si voleu.

I fins aquí hem arribat. Només afegir que, tal i com us vaig mig anunciar la setmana passada, les tomateres estan ja molt envellides i recollim molt pocs fruits. Així que ja no us en podem oferir.

Bona setmana!
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada