dijous, 6 de setembre del 2018

Encetem temporada!

Bon dia!

Així som d'atrevits. Encara no els hem tastat, però fan una pinta que ja no ens en podem estar. I us els oferim. JA TENIM MONIATOS!


El moniato és una arrel a l'alça. A casa nostra durant molt de temps aquest nutritiu aliment va ser relegat únicament als volts de Tots Sants. Sortosament ja no és així. El re-descobriment de les seves propietats ha fet que cada cop es consumeixi més i durant una temporada més llarga. Us enumerem les seves virtuts perquè les tingueu en compte (extret del web "Ets el que menges" i d'altres):
- Conté una elevada quantitat de sucres i hidrats de carboni complexos, per la qual cosa és molt energètic (100 Kcal per cada 100 g.), però la glucosa que conté passa lentament a la sang.
- Té un 2% de proteïna. Aquesta és rica en metionina, un aminoàcid essencial molt poc usual en els vegetals, cosa que els fa especialment interessant per a vegetarians.
- És ric en provitamina A (al mateix nivell que la pastanaga) i en vitamines E, C i àcid fòlic.
- Ajuda a depurar el fetge.
- Protegeix la salut de la vista i la pell.
- Hidrata el sistema digestiu.
- Té un important poder antioxidant.

Un altre producte que fa dies que tenim a punt és el fonoll, que curiosament coincideix amb el moniato en que també té un important contingut en provitamina A, en àcid fòlic i en magnesi. En canvi la seva riquesa proteínica compta amb altres tipus d'aminoàcids: l’alanina, que incrementa les defenses del sistema immunitari; l’arginina, que és essencial en l’època de creixement per al desenvolupament dels músculs, i la histidina, que és vasodilatadora i estimula els sucs gàstrics.

Apa, fins aquí aportem el nostre granet de sorra ajudant a divulgar coneixements que hauríem d'assolir per a alimentar-nos conscientment.

Bona setmana!
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada