dijous, 30 d’agost del 2018

De gínjols i prunes

Bon dia!

La darrera setmana us vaig oferir, a través d'aquestes línies, el menyspreat, tot i que per a uns pocs també venerat, gínjol. I després, bluf!, el vaig fer desaparèixer del catàleg. Doncs resulta que quan el vam anar a collir pel mercat de dissabte, ens vam trobar amb la desagradable sorpresa que tots el fruits, jo diria sense excepció, eren corcats. Ben corcats. Mai no ens havíem trobat, en tots aquests anys que fa que en collim, ben bé una dotzena, que se'ns hagués corcat ni un sol gínjol. Vés a saber que diantre ha passat aquest any!

Curiosament, enguany les prunes clàudies estan totes sanes. No n'hem trobat cap de malmesa. Fins aquest any pràcticament només les havíem tastades, ja que sempre eren plenes de corc. Extravagàncies de la natura...


Aprofiteu, doncs, aquesta abundància de prunes de casa nostra. Per fer-vos-en propaganda us faig cinc cèntims de les seves propietats: Són riques en provitamina A i vitamina C. Entre els minerals que conté destaquen el calci, el potassi i el magnesi. Són molt recomanables per evitar el restrenyiment i controlar el colesterol, i molt riques en antioxidants. Una de les seves virtuts més remarcables és el poder bactericida i conservant de la carn. Aquesta darrera propietat és la raó per la qual tradicionalment s'ha cuinat la carn, especialment la de porc i la de pollastre, amb prunes, justament per millorar la seva conservació un cop cuita.

I fins aquí hem arribat.
Apa. que avui és probable que tinguem un dia de mullader.

Salut i bons aliment.
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada