dijous, 2 d’agost del 2018

Acord de custòdia agrària

Bon dia!

Dimarts passat vam acordar amb l'IAEDEN signar un contracte de custòdia agrària. Es tracta d'acords entre dues o més parts que es signen amb la voluntat de dur a terme una gestió sostenible de les finques amb l'objectiu de compatibilitzar l'activitat agrària i els valors naturals d'un determinat paratge, en aquest cas, el Parc Agroecològic de l'Empordà.

En concret hem acordat que col·laboraríem per a:

- Potenciar sistemes que afavoreixin els refugis de fauna al Parc, a través de la instal•lació de caixes niu. A curt termini s'instal·laran caixes per a òlibes.
- Realitzar un inventari de fauna i flora de la finca.
- Organitzar una formació sobre el treball de camp amb tracció animal i sobre disseny i construcció d’eines de treball pròpies.
- Crea un punt d’aigua naturalitzat amb un aguait per a l'observació de la fauna.
- Implementar la col·laboració habitual de voluntaris a la finca.
- Posar en marxa un obrador per elaborar els excedents. 


Un moment de la reunió per a concretar els termes de col·laboració.
En relació amb el producte que us estem oferint, em sap greu de dir-vos que amb aquestes calors les mongeteres han perdut tota la flor i no us en podrem servir fins a nou avís. Enguany és un dels dos conreus d'horta, juntament amb els carbassons, que hem delegat a altres companys. Gestionar més de 20 cultius, amb diverses sembres molts d'ells, és un cacau dels grossos. Per això vam decidir d'oferir-vos aquests dos productes d'altres companys que també es queden coses nostres de manera habitual (pastanagues, melons i síndries, sobretot). Tant a Torroella com a Llabià, d'on ens serveixen les mongetes, estan sense producció tot i haver-ne sembrat. Esperem que en breu en poguem tenir de nou.

Passeu una molt bona setmana!
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada