dijous, 24 de maig del 2018

Us atreviu amb l'orxata?


Fa uns dies ens va visitar l'escola rural La Branca, d'Albons. Els nens i nenes de P3 i P4, i els de 2on i 3er, van descobrir moltes coses de les plantes i les feines que es fan en una finca d'horta. Estaven molt contents perquè ells tenen un hortet a l'escola, que porten amb l'ajuda de l'Alba, la nostra companya de fatigues aquí al Parc, i volien saber-ne més coses d'això dels horts.





Canviant de tema, ja estan germinant les primeres xufles del nostre camp. Malauradament haurem d'anar a ritme de la natura i no serà fins la tardor que podrem gaudir de la nostra pròpia collita de xufla. Una part de la llavor ens l'han enviat de "Terra i xufa". Són uns companys que produeixen i transformen aquest tubercle i dels quals ja us havíem ofert la seva preuada orxata. Com els n'hem comprat força per fer-nos-en nosaltres mateixos, se'ns ha acudit d'oferir-vos la xufla. De manera que ja la teniu disponible en el nostre catàleg per si us atreviu a fer-ne la beguda pel vostre compte.

Us passo la recepta que fem nosaltres, "sense sucre afegit", per si us interessa:

Els ingredients són:
140 g. de xufla
4 dàtils
1 litre d'aigua

I el que fem és simplement posar-ho tot en remull d'una nit pel dia següent. Al matí ho trinxem tot i ho filtrem. Nosaltres fem servir la "Thermomix" i la "Chufamix", la primera per trinxar i la segona per filtrar. Podeu fer-ho amb el que tingueu a casa. Està increïble. Si ho proveu us hi enganxareu gairebé segur!

En canvi, amb els cacauets, un altre dels conreus novells als nostres camps, hem fet figa. Se'ns han podrit per excés d'humitat. Ja hem tornat a comprar llavors per tornar-ne a sembrar. La gestió dels conreus és complicada quan es conrea tanta diversitat en una mateixa feixa...

Apa, que es fa tard. Molt bona setmana!!!

Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada