dijous, 17 de maig del 2018

Sorpreses



Suposo que tots els anys porten sorpreses. Però em fa la sensació que enguany no paro de comentar-vos coses que no són normals. Seguint en la mateixa línia, vull afegir una altra observació. Ahir vam estar repassant herbes a les pastanagues i les patateres. Fins ara no havia vist mai que les plantes s'estiressin tan. Només se m'acut que sigui per la falta de llum. Ja haureu observat que quan hi ha una planta a l'ombra d'una altra o quan posem una planta dins de casa en un racó on no arriba gaire llum, les tiges s'allargassen i acaben jaient. L'adjectiu correcte per a descriure una planta en aquest estat és etiolada. Doncs em fa l'efecte que l'abundant nuvolositat d'aquests darreres setmanes està contribuint a que això es doni a ple camp. Si més no en alguns conreus. Segur que tot quedarà com una anècdota més de l'any, però no deixa de sorprendre.

Ahir ens va arriba el planter de moniato. Les contradiccions de la normativa europea de producció agrària ecològica ens obliga a demanar aquest planter a Múrcia. No tenim constància de ningú a casa nostra que en produeixi de certificat com a ecològic. Cada any hem de fer la mateixa cafrada: demanar el planter a un distribuïdor de València, que li compra a un productor de Múrcia i després ens ho reenvien a nosaltres. Res a veure amb el model que nosaltres oferim, que és justament una relació directa entre el que produeix i el que consumeix. Vaja, que en algunes coses ens queda camí per córrer.

I per acabar, comentar-vos que enguany tornarem a obrir Tasta'l, el nostre espai de degustació dels estius. Repetiran l'Isidre i l'Adara de Vegetariana. Aquesta vegada estarà obert exclusivament als migdies. Tots excepte els dimecres, que romandrà tancat. Ja us anirem donant més pistes sobre el tema. De moment només comentar-vos que està previst obrir a partir del 28 de juny.

Doncs ja està, que fent un cop d'ull veig que ja hi ha prou lletres escrites i si m'allargo ningú s'ho llegirà.

Molt bona setmana.
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada