dijous, 1 de febrer del 2018

D'herbes i maduixes



Bon dia!

Ahir ens va arribar un planter que ens fa especialment il·lusió. D'entre tots els cultius que vam comentar que introduiríem enguany, no vam esmentar les maduixes. Doncs sí, ja tenim aquí el planter de maduixa!

En vam conrear fa uns quants anys, però l'excés de feina ens va fer deixar-les de costat ja que la collita és realment lenta... afegint-hi, a més, que de tant en tant, depèn de l'hora que collíem, algunes anaven directament al pap. Res fa preveure que enguany sigui diferent, però ens hem proposat d'intentar-ho... no començarem l'any autocensurant-nos. Si des cas, el temps i les circumstàncies ja ens col·locaran a lloc... si poden.

Ara, que ves a saber quan podrem plantar-les. Demà sembla que no plourà, però hem de passar el dia collint. Per dilluns i dimarts anuncien pluja a dojo, sobretot dilluns. Però ja es veurà. La tornada de les vacances ens ha descol·locat una mica. Normalment aquests mesos d'hivern tot queda aturat al camp i fins a mig febrer no es comença a moure alguna cosa. Però aquest any no està essent ben bé així. L'herba a crescut arreu. Ho vam deixar tot bastant "controlat" i ara alguns cultius que encara són petits estan quedant colgats d'herbes. Més ben dit, d'herba gallinera, que és la més invasora de les que tenim. De fet, en tot l'hort només en trobem d'aquesta i algun racó amb ravenissa.

La ravenissa es fàcil de traure. L'arrenques i, per gran que sigui, ja has fet la feina. En canvi l'herba gallinera, si el temps l'acompanya, ja no hi ha manera de traure-se-la de sobre. Només uns quants dies de tramuntana sostinguda poden ajudar a aturar-la, ni que sigui per un parell de setmanes.

Us en deixo unes imatges per a els que no les conegueu, tot i que si teniu hort o jardí, segur que sabeu del que estem parlant.


L'herba gallinera

La ravenissa

Com a informació que potser no coneixeu, les dues són comestibles. L'herba gallinera és suau al paladar i la ravenissa, en canvi, ben picant, com la seva parenta la mostassa.

Apa, salut i bons i sans aliments!

Enric
---------------------------------------------------------------------------------

Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç: http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada