dijous, 30 de març del 2017

Patatar i casal

Avui hem plantat la patata. Cada any la fem a mig febrer, però aquest any ha anat així. Aquí teniu una imatge de la sembrada.

Curiosament és de les poques plantades que anomenem sembrada. Normalment diem sembra quan el que "posem" al camp és una llavor, però en el cas de la patata és un "trosset" d'arrel de patata. Un tubercle per a ser més exactes. Una fascinant manera de reproduir la planta: d'un tros de la seva "mare".

De fet és sempre fascinant la manera de reproduir-se que tenen les plantes, sigui de manera espontània o passant, com s'ha fet secularment, per les mans de pageses i pagesos d'arreu. Tant per reproducció sexual (les llavors) , com per reproducció asexual (els esqueixos, els empelts, els bulbs i tubercles, certes espores, els estolons ...). Quina capacitat aquesta de reproduir-se asexuadament!

En fi, això de la reproducció m'ha recordat que us havia de comentar que enguany, del 26 de juny al 31 de juliol, es farà, a la nostra finca, un casal d'estiu de natura per a nens i nenes de 6 a 12 anys. Podeu trobar més informació a Baldriga o a Ecològica l'Escala (972 77 16 31). El període d'inscripció ja ha començat i finalitza el 7 d'abril. Si teniu criatures, penseu-hi!

Fins aviat!
Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada