dijous, 12 de maig del 2016

Avui, Sant tornem-hi

Doncs, al fil del que dèiem la setmana passada, ploure a plogut, i alguna estona ho ha fet amb ganes. Sobretot dimecres tarda, que en poca estona ens va deixar els camps ben negats d'aigua. Renoi quina primavera!

Ja tenim un grapat de fongs en dansa pels conreus i, com torna dia rera dia, de poc serveix que els posis cap mena d'entrebanc per tal que no es desenvolupin: corren al seu aire! Per contra la majoria d'insectes que de vegades emprenyen una mica per aquestes dates, com ara l'escarabat de la patata, més aviat els hi fa nosa tanta aigua i enguany només en veus algun de despistat mirant de sobreviure als impactes de l'aigua que cau del cel. Ja ho diuen que mai no plou al gust de tothom ...

Aquí teniu un detall de com es veuen les patateres. Unes afectades per alternaria (un fong que rara vegada agafen però que aquest any les condicions li són perfectes) i altres, la majoria per sort, ben guapes, amb un detall de les flors, que indiquen que aviat ja podrem començar a collir:

Camp guapot

Patatera amb alternaria

Detall de les flors
Una altra cosa que ens engresca enguany, ahir ens va arribar planter de moniatos. En farem un bon grapat per tal de tenir-ne durant el màxim de temps que es guardi. El moniato sovint es relaciona exclusivament amb la castanyada, però té un grapat de propietats que el fan molt interessant d'incloure a la nostra dieta.

No té greixos, però sí un 2% de proteïna, amb un elevat contingut amb metionina, un aminoàcid essencial molt poc usual en vegetals. A més és ric en provitamina A. vitamina E, C i B9.
Se li atribueixen propietats com a depurant del fetge, preventiu del càncer, protector de la vista i la pell, i estimulant de la vitalitat. En seguirem parlant a l'octubre, quan el comencem a collir.

Res més de moment, que tingueu una molt bona setmana. A poder ser, una mica més secota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada