dijous, 28 d’abril del 2016

Ecològic i local!

Cada cop resulta més fàcil, si ho volem, alimentar-nos amb productes ecològics i realment de proximitat. A menys de 20 quilòmetres al voltant nostre ja tenim tot el que podem necessitar per satisfer sobradament les nostres necessitats en aquest sentit. Fa més una dècada que oferim les nostres fruites i verdures, amb els anys s'hi van anar sumant altres pagesos i ramaders amb olis, formatges i vins. A hores d'ara, com a darreres novetats, podem consumir carn de xai i cabrit de Gaüses (d'en Joan i la Judit - http://www.pasturabosc.cat) i ous de Viladamat (d'en Joan Font - https://oustramuntana.wordpress.com/).

Ja no hi ha excuses per no consumir ecològic, amb tot el que això implica (sa, no contaminant, sostenible, ...), i local, és a dir, col·laborant a reduir la petjada ecològica, recolzant els petits productors i reforçant el teixit social de la comarca.


Deixant a part aquest tema més filosòfic i, val a dir-ho, també polític, us volia comentar un parell de temes que fan referència als productes que us oferim.

D'una banda, ja que algunes persones ens ho heu demanat, dir-vos que de moment no tenim carxofes ni espàrrecs nostres. Quan vam començar a treballar la terra on som, vam plantar carxoferes per veure com es donaven aquí. Les carxofes sortien molt bones, però al camp anaven morint les plantes molt ràpidament, sobretot a causa dels talpons, que rosegaven les arrels fins a que la planta ja no resistia més. Així que vam decidir, fins que baixés la població d'aquest rosegador, no tornar-ne a plantar. Amb els anys i la presència de gats a casa nostra, aquesta animalons ja no són tan freqüents i és per això que tornarem a intentar conrear aquestes espècies que passen vàries anys al mateix lloc com els espàrrecs i les carxofes. Avui mateix ens arriba planter d'espàrrecs. Ja us anirem explicant ...

Talpó
D'una altra banda, tot i que ja ho hem comentat altres vegades, els productes que us oferim a unitats no us els podem servir per parts ni per pes. Per exemple els bròquils són a unitats i no us podem servir ni mig bròquil ni 250 g de bròquil. Igual passa amb els manats.

I res més, que hem d'anar a collir.

Molt bona setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada