dijous, 11 de febrer del 2016

No sabem estar quiets!



Immersos en una nova bogeria... Ja fa temps que m’atrau el mon dels cavalls. Des de l’estiu passar estic fent classes un cop a la setmana per tal de conèixer aquests animals. No només per aprendre a muntar sinó també per entendre’ls, per saber com relacionar-se amb ells. A més he estat llegint força sobre ells, parlant amb gent que en té, comentant experiències dels que en saben, ...

I tot plegat a desembocat en una aventura: mirar de treballar el camp amb cavalls. Malauradament en aquest país nostra, en ares de la modernització, s’ha perdut aquest saber fer que durant segles havia estat imprescindible per la nostra feina. Ara hi ha molt poquetes experiències que hagin reincorporat aquest animal per aquestes feines. Moltes d’elles són anecdòtiques, però el que nosaltres pretenem és treballar realment cada dia amb el cavall, substituir tot el que fem amb el tractor, el motocultor i la bici aixada per les eines de tracció animal.

Per sort hem pogut contactar amb alguns altres “bojos” que estan fent això, tot i que es poden comptar amb els dits d’una mà. També per sort el nostre país veí no ha perdut tan aquest hàbit i, a més, ja fa anys que van néixer diferents associacions per impulsar l’ús del cavall a les feines de l’horta i innovar en aquest camp.

Vaja, que ja us aniré parlant de com va evolucionant aquest tema. Espero que no en massa temps pugueu venir a veure en directe tot el que són capaços de fer aquests animals treballant al camp.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada