dijous, 21 d’agost del 2014

Bròcolis i calçots, ja anem cap a la Tardor!

Quan els camps comencen a vestir-se d'aquell verd pàl·lid de cols i bròcolis i, a més, fan olor a ceba tallada, és senyal que els dies s'escurcen cada cop més i que, encara que a estones la calor encara apreta (cosa que aquest any és un dir), la tardor ja empeny per treure el nas.

I així és com tenim els camps. Potser forçats enguany per avançar-se al seu temps, vés quin remei, però amb contrastos que poques vegades es veuen (gràcies a Déu!). I per mostra un botó:


Arç blanc florit a ple mes d'agost

Males herbes on hi havien les meloneres: han germinat totes les llavors dels melons que van quedar al camp!

Pomeres tornant a florir

Vaja, que no som només nosaltres que ens hem tornat bojos amb aquest temps. Las natura va ben despistada. Si més no les plantes. Jo diria que els animals també. Sempre han passejat alguns senglars pels volts dels nostres camps, però és que enguany gairebé cada nit treuen el cap i, a més, ara també s'enfilen als fruiters. Es mengen directament de l'arbre els préssecs. Vaja, que s'han apuntat de debò a allò el Km 0!

Canviem de tema. Seguint amb les nostres plantades per l'hivern aquesta setmana ja hem fet els calçots. si tot va bé ja a finals de desembre podrem fer les primeres calçotades.

Calçots acabadets de plantar
No ens acomiadem avui sense recordar-vos que ja entrem a la recta final amb Tasta'l. Si encara no heu vingut o si voleu repetir la vostra experiència afanyeu-vos que ja queda poc per tancar.

Que tingueu una millor setmana i tanta sort com us sigui possible.

Enric i M.Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada