dijous, 31 de juliol del 2014

Seguim endavant

Som conscients que aquest any no us estem oferint la qualitat que ens agradaria. Les condicions climàtiques ens fan parar una mica bojos, a nosaltres i també a les plantes, que no poden refugiar-se ni quan el sol espetega fort, ni quan cauen coses del cel ni quan tenen l'aigua fins al coll.

Del que hem pogut salvar després de la massacre que van patir les plantes de l'hort, hi ha especialment dos productes que no estan gaire fins.

El blat de moro, degut sobretot a les pluges i la humitat, no ha quedat ben fecundat i podeu trobar que una part dels grans no són plens. Cada "pel" de la capsa o panotxa correspon a un pistil de cada flor femenina que ha de donar lloc a una llavor. Un gra de pol·len, que prové de la flor masculina que fa cada planta de blat de moro a la part superior, ha de caure sobre cadascun dels pistils, germinar i arribar fins al final del "pel". Amb la humitat el gra de pol·len es fa malbé ràpidament i perd la seva capacitat de fecundar la flor femenina. Com a conseqüència la llavor no "s'infla" i queda buida dins la capsa.

D'altra banda els melons van molt curts d'hores de sol i escalfor. Alguns no han arribat a madurar sobre la planta abans que caigués la pedra. Ara estan començant a madurar dins el magatzem (com passa tot sovint, per exemple, amb la fruita que podem trobar en un supermercat). Així que potser que us trobeu que encara no tenen tota la dolçor que ens agradaria.

La nostra intenció, com no podria ser d'una altra manera, és oferir-vos aliments amb les millors condicions possibles. Per això us demanem que, si us plau, ens aviseu quan alguna cosa no compleix les vostres expectatives. Us entregarem un altre meló, síndria, tomata.... o el que sigui. sense cap cost. O si ho preferiu, us abonarem l'import del que hagueu comprat.

Aquestes dues darreres setmanes hem anat fent net dels camps on res no ha sobreviscut. A partir de la setmana vinent ja començarem a seguir amb les sembres i plantacions que teníem previstes. Nosaltres ara ja hem d'anar pensant en la tardor i l'hivern si volem tenir verdura durant aquestes èpoques.

I res, us recordem que continuem amb Tasta'l, l'espai on podeu tastar els productes que us oferim, amb un toc molt personal. La Bàrbara cuinant té molta capacitat per sorprendre!

Bona setmana i molta sort.

M.Rosa i Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada