dijous, 5 de juny del 2014

Ara sí que va de debó

Vés a saber que ens espera els propers dies, però el solet, l'escassetat de núvols i el vent suau han deixat petja aquests dies a l'hort. Ja es poden veure petites síndries, flors a les meloneres, alberginieres i pebroteres... Fins i tot hem començat a collir cogombres!

La setmana passada vaig comentar que en un parell de setmanes probablement tendríem cogombres. Doncs em vaig equivocar! ja comencem a collir avui mateix. De manera que si en voleu, ja en podeu demanar. Espero que n'hi hagi prou per tot@s!

Ahir vam començar a cobrir el famós hivernacle que vam desmuntar fa un parell d'anys d'una finca prop de Navata. Us en recordeu? Sembla que finalment ens podrà servir de magatzem per les collites. Fins ara hem guardat les cebes, carbasses, síndries i altres productes sota un cobert, però quan plovia era fàcil que es mullessin i moltes vegades es feien malbé ràpidament. Esperem que aquest nou espai ens permeti allargar la seva conservació i mantenir la seva qualitat durant més temps.

A més de la feina de l'hort, aquests dies ens hem embolicat en millorar la instal·lació fotovoltaica que tenim a la finca. Feia un parell d'anys que no la utilitzàvem ja que, paradoxalment, havíem de pagar més impostos que els beneficis que generava. Estava connectada a la xarxa elèctrica i veníem tota l'energia que produïa. Amb el projecte que tenim entre mans la idea és que l'electricitat que produeixi serveixi per cobrir en bona part el consum de la bomba de reg i de la càmera frigorífica. Seria un somni que ho aconseguíssim.

Aquesta setmana amb tot plegat no ens hem entretingut gaire en fer fotografies. Us deixo amb una de l'arbre de les papallones. Tot i que introduïda en els ecosistemes naturals és una planta molt invasiva i es menja l'espai d'altres que són autòctones, en un espai controlat és una excel·lent font de pol·len i nèctar pels insectes útils de l'hort.


Que tingueu una bona setmana. Esperem rebre la vostra visita aquest diumenge a la passejada que farem pel vostre hort a casa nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada