dijous, 29 de maig del 2014

Ai aquestes humitats ...

Les humitats d'aquests dies tenen contents als fongs que infecten les fulles de les plantes més sensibles com ara les patateres, les cebes o les tomates. Tot i haver estat previsors i mirar de posar-hi remei al que es veia venir, algunes plantes de ceba han agafat mildium. Si en demaneu veureu que alguna fulla té unes taques fosques. No afecta en absolut al bulb, però, a banda de donar-nos més feina per netejar-les, els manats poden semblar més lletjos.

Ceba amb mildium



La temperatura i la falta de sol també fan que algunes espècies que necessiten més calor hagin quedat parades aquests dies. Les Alberginieres, les pebroteres o les meloneres són algunes de les plantes que s'han agafat uns dies de descans. En canvi l'espinac o els enciams estan a la seva salsa i van fent via.
Dins l'hivernacle també s'han aturat una mica les tomateres, però els cogombres ja comencen a tenir moltes flors i en un parell de setmanes és possible que ja us en pugem oferir. Mireu com estan:


D'altra banda teníem previst obrir l'espai de degustació, Tasta'l, el 8 de juny, coincidint amb la jornada de portes obertes que fem enguany. Malauradament el cuiner que havia de portar l'espai s'ha fet enrere i, de moment, no disposem d'un equip capaç de tirar-ho endavant. Estem mirant de trobar algú amb prou empenta i ganes, a més de bon/a coneixedor/a de la cuina amb productes ecològics, que vulgui sumar-se al projecte. Si se us acut algú no dubteu en comentar-nos-ho.

Gràcies per seguir aquí!
Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada