dijous, 27 de novembre del 2025

De les peres i les pomes, les d'ara són les bones

Bon dia a tothom,

Quan mengem una poma (malus domestica) trobem en cada mossegada components aromàtics presents en diferents proporcions segons la varietat. Els èsters proporcionen aquells aromes fruiters i frescos, els aldehids les notes verdes i crocants, els terpens els donen els matisos florals i elegants i l'àcid màlic, que tot i no ser un aroma, proporciona el gust àcid ben característic en certes varietats. El que en podem extreure de tot això és la possibilitat de combinar-les amb altres sabors que revolucionin les nostres papil·les gustatives.
La poma combinada amb espècies picants poden donar com a resultat salses fresques i juganeres. Si la incorporem a un plat amb formatge blau, donarem amb un resultat potent i cremós. I si el que ens agrada és degustar-la de postres, amb l'amarg del cafè trobareu un equilibri quasi perfecte.
Totes aquestes idees es poden realitzar fàcilment, però per obtenir els millors resultats, és important que la matèria primera sigui de gran qualitat. És per això que hem aplicat un canvi respecte al nostre proveïdor de pomes i peres, i ara oferirem les de Biolord. Els que heu rebut la cistella aquesta setmana, ja haureu pogut tastar la novetat: poma Opal, de pell groga vibrant i amb un gust molt dolç, poma Crismon, de pell vermella i molt crocant i la pera Conferència, molt sucosa i de pell fina.

A aquest canvi li sumem algun altre. La mandarina i la taronja ens arribem la setmana entrant, i si la ruta del transport no juga una mala passada, les podrem servir sense problemes a partir de dimecres. Per altra banda, veureu que desapareixen els làctics de la pantalla. Les dificultats per servir-nos alguns dels seus productes en vàries ocasions ens ha portat a prendre la decisió d'acomiadar aquesta secció del nostre catàleg, i tenint en compte que a ells els podeu trobar amb facilitat en altres superfícies, nosaltres romandrem a l'espera per si apareix algun altre petit projecte amb qui puguem començar a treballar.  

Els dies que la tramuntana fa acte d'absència, els camps es lleven un xic congelats i, com a conseqüència, els cultius estiuencs han acabat fent figa. Aquest hivern l'hem iniciat podent menjar albergínies i pebrots a dojo, però ara ja és l'hora dels adéus i els hem de dir: Adéu-siau! I a la resta de plantes que encara feien bona cara a principis de novembre, les hem acabat incorporant perquè feien aquesta cara:


Però no patim! Perquè n'hi ha d'altres que aquestes temperatures els hi senten d'allò més bé i ara en començarem a portar en bona quantitat per tal que ningú es quedi sense.

 

No podem acabar sense anunciar que, després de la gran acollida i per petició popular, tornem a portar moniatos cuits al forn de llenya de La Trempada als mercats. Si encara no els heu tastat, ara és el moment.

Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada