dijous, 12 de desembre del 2024

Per Nadal el rebost fins a dalt

Bon "txep-txep" dia "txep-txep" a tothom,


Ahir dijous va tornar a ploure tot el sant dia. Altra vegada inundats com ànecs i arrossegant quilo i mig de fang a cada bota. Sort en tenim que els dies rúfols, combinat amb la baixada de les temperatures han deixat molt adormida tota la vegetació del Parc. Les nostres feixes arriben a semblar als arrossars de Pals, i fer un parell de metres a peu, acaba sent una odissea. La part més ben parida de totes aquestes condicions meteorològiques adverses, és el gust tan increïble que agafen els cultius d'hivern. La dolçor que agafen les pastanagues o l'esplendorós ventall de verd que ofereixen tots els cultius de fulla, només pot ser superat si a casa els combines per fer un bon àpat casolà.


             
                 Un matí de collites passat per aigua                         Desgranant el blat de moro amb ajuda de la màquina



Abans de marxar de vacances, estem procurant deixar-ho tot el més ben organitzat, per no trobar-nos més sorpreses desagradables al tornar, ja que aquest 2024 ja hem omplert el cupó. Podes, hivernacles al dia, manteniment de maquinària, entre d'altres, són algunes de les últimes tasques a fer de l'any. Ahir també vam acabar de desgranar totes les panotxes de blat de moro que tenim destinat per l'alimentació de les nostres gallines.
Com ja vam anunciar a l'escrit anterior, i també recordarem seguidament, aquestes seran les darreres dates i localitzacions on podreu omplir els vostres rebosts, amb les nostres viandes vegetals:


Punt de venda                    Darrer dia que podreu comprar           
Mercat de Torroella           Dilluns 23 de desembre                       
Cistelles i botiga                Dimecres 18 de desembre                  
Mercat de Palamós            Dissabte 21 de desembre    

Durant aquestes dates ens trobem moltes vegades que no sabem què portar, regalar o sorprendre per als nostres. Obsequiar amb proximitat, artesania i originalitat, des de la nostra humil opinió, sempre és un encert: Un vi d'un celler petit, un jersei de llana d'ovella catalana, una tassa d'un ceramista feta a mà..., com aquest, mil i un exemples. Només cal buscar-los.

ALERTA FALCA PUBLICITÀRIA:


Pels que hàgiu pensat amb nosaltres, que sapigueu que teniu la possibilitat de fer "Vals" per una cistella de producte propi, amb el preu que vosaltres decidiu, per aquell tiet que voleu que comenci a menjar una miqueta més lleuger, o que servim de pont per fer les paus amb la veïna del costat. A més a més, per acabar-ho d'arrodonir tot plegat, les companyes de l'obrador del Parc us proposen una idea més per regalar aquests dies de festa. Si voleu un detall bonic i econòmic, podeu triar algunes de les conserves que us agradin, jugant amb els colors més bonics o dels gustos que preferiu. Teniu gairebé una infinitat d'opcions entre els xeflis, patés, escabetxos, xútneis, confitures i quètxup. Dins d'aquest porta-pots de cartó kraft amb decoracions fetes a mà, sorprendreu familiars i amics. Aquest és un exemple amb 3 confitures:


Ja ho sabeu, totes i cada una d'aquestes opcions, no només agradaran sinó que estrenaran passions.

Apa doncs, bona setmana,
Salut, cullera i bons aliments.


Laia i Albert
#ViscaLaTerraViva

---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga


                 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada