Bon dia a tothom!
Com no pot ser d'una altra manera, al Parc
continuem anant a tot drap. Aquesta setmana tindria com a paraules
protagonistes: "treure mala herba de...", ja que ha estat una de les
principals tasques que s'han portat a terme. La progressiva crescuda de
les temperatures, sumat a l'amor que apliquem als nostres camps, fa que
plantes geloses vulguin prendre el protagonisme a certs cultius. Què
podem dir, nosaltres també ho provaríem si fóssim d'elles.
Abans de passar-vos més informació sobre el "parte" setmanal, volem anunciar que ja tenim el cava de saüc o xampanyet
embotellat. Diumenge passat ens vam dedicar a voltar per la finca
recollint aquestes flors tan aromàtiques i característiques d'aquesta
època de l'any. Contant-les totes vam recol·lectar unes 300 flors, que
juntament amb aigua, suc de llimona i una micona de sucre, necessari per
activar la fermentació, van passar uns dies macerant tots plegats.
Avui un cop filtrat, hem segellat les ampolles amb la impacient però
alhora obligat glatiment, fins que puguem tastar el beuratge final.
De
tot aquest procés, els que ens ha estat més complicat ha estat
l'adquisició d'ampolles adients per poder omplir-les. Des d'aquí volem
fer un recordatori, que tots els envasos de productes del Parc i els
pots de mel són retornables amb una petita bonificació econòmica, sense
oblidar la nostra eterna gratitud.
Posats a parlar d'aquests temes
de reaprofitament, volem trencar una llança a favor de tots vosaltres. A
tots els nostres clients que aprecien la nostra feina setmana rere
setmana amb una fidelitat admirable, quan dels vostres cabassos,
cistells i carretons, treieu un reguitzell de bosses per omplir de
verdura fresca. Aquest hàbit de portar-se les bosses reutilitzables de
casa és un gest que us volem agrair i ens agradaria que s'estengués cap
als nouvinguts, ja que entre tots aconseguirem reduir aquest consum
accelerat i, en molts casos, innecessari de bosses.
Per anar
tancant, feia anys que no passava. Estem nadant en un mar de faves i
escarxofes, amb unes maduixeres insistents a sepultar-nos en una marea
dolçament roja. Ara mateix tenim els camps un xic buits, però tranquils
que a l'horitzó ja es comencen a distingir figures que coneixeu molt bé:
una solanàcia que no pot faltar a cap àpat o amanida d'estiu i una
cucurbitàcia genial per acabar de postres. Sabeu de què parlem?
Bona setmana, salut i bons aliments!
Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada