dijous, 14 de setembre del 2023

El gra de cada dia

Bon dia a tothom.
 

Amb l'escrit d'avui pretenem comentar alguns dels fets actuals que estan ocorrent tant dins de la finca com de fora. Així doncs, esperem que us hagueu rentat bé la cara, i servint-vos una bona tassa calenta del que preferiu, llegiu tot el que us volem explicar. Ens agrada començar pel que ens toca de ben a prop; exacte, parlem del Parc. Des de ja fa gairebé un mes, cada quinze dies estem fent plantades i sembres. Aquestes primeres, ja tenen un molt bon aspecte, deixant de ser plàntules, per estar a punt d'arribar a la seva màxima esplendor. Això vol dir que quan comenceu a percebre el fred,  ja tindreu tot el nostre reguitzell de crucíferes (cols, nap, bròquils...) a disposició amb les que podreu preparar deliciosos brous per combatre'l.

A les nostres feixes, a part de verdures i fruites, ocasionalment també hem cultivat algun llegum. L'any passat vam poder gaudir d'una mongeta del ganxet de pel·lícula, seguida dels cacauets, que pràcticament ens han acompanyat fins fa poc. Aquest any hem preferit comptar amb la Fàtima i en Joan de Fruits Del Secà per omplir el nostre rebost de llenties. Agricultors ecològics compromesos amb el treball dels camps en extensiu, per tal de poder gaudir de productes que s'han produït i, finalment consumit al territori. Estem pendents d'incorporar també flocs de civada, ideals per esmorzar i començar el dia ple d'energia. D'aquí molt poc ja podreu trobar disponibles aquests granels als mercats, botiga i web.

Ara hem arribat al punt que volíem exposar avui i pel qual us hem volgut més atents del compte.
Aquest estiu, si heu recorregut Catalunya amb cotxe, haureu vist grans extensions de gra i cereals: blat, ordi, gira-sol, entre d'altres. Aquí a l'Empordà ha estat preciós, grans planeres de gira-sols que formaven una catifa groga, que deixava un paisatge de postal. Però ara nosaltres us plantegem una pregunta: De totes aquestes pipes, quantes creieu que acabaran sent consumides a Catalunya o a la Península?
El lliure mercat de comerç d'aliments considerats bàsics arreu del món ha provocat que molts d'aquests que han sigut produïts dins un territori acabin sent comercialitzats fora del país, obligant a comprar els mateixos a un tercer estranger per tal de poder suplir les demandes dels consumidors locals. 

Vosaltres hi trobeu sentit algun en tot això?

Per la nostra part, procurarem treballar mà a mà amb productors de la zona per tal de participar el mínim possible en aquest joc d'intercanvis sense sentit.

Molt bon cap de setmana!

Albert i Laia
Salut i bons aliments!

#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada