dijous, 3 d’agost del 2023

A la deriva en un mar de cebes

Bon dia, 


Poques vegades iniciem els nostres escrits amb títols tan llargs. Aquest pretén jugar amb les paraules per narrar l'actualitat a la finca i alhora explicar amb una metàfora marinera, la realitat del nostre sector.

D'ençà l'arribada de la calor, cada vegada hem anat trampejant la manera d'aconseguir fer-vos arribar cultius de fulla, com per exemple, enciams, ruca o bleda. Podem dir que ho hem fet prou bé tot i, és clar, amb petits moments d'alguna absència. Amb aquestes temperatures el saltironet pica les fulles i no fa gens fàcil la feina de collir un producte atractiu. Seguirem aprenent i anotant els errors per millorar. 


Gairebé en el mateix període de temps, hem pogut anar collint ceba tendra, i quan aquesta faltava, podíem salvar els plats, servint-vos ceba semi-seca. Sabem que els paladars més exigents i els cuiners de cullera estaven esperant l'arribada de la ceba seca.
Fins ara heu pogut fer un tast amb una nova varietat tradicional roja anomenada: Sang de Bou, varietat molt interessant per la seva rusticitat i durabilitat en la conservació. Tot seguit, començarem a oferir el nostre repertori habitual de cebes seques: blanca, roja i groguenca. Totes elles han estat collides aquesta setmana passada, i ara reposen a cobert del sol perquè s'assequin el més aviat possible. Tothom a fer sofregits!

                   Aquesta catifa només és una part de tota la ceba que tindrem aquest any...


Arribats a aquest punt, ens hem de tornar a fixar amb les tres primeres paraules: A la deriva...
La metàfora que havíem suggerit, si més no, el que preteníem fer, era poder explicar la difícil situació del nostre sector. L' agricultura i la ramaderia, afegint també la pesca, s'aguanten a dia d'avui gràcies a les darreres generacions que porten invertint temps i esforç per tal de dur aliment a les nostres taules. Però això penja d'un fil, ja que no hi ha relleu, i el poc que hi ha, veu com la seva feina no és suficient per complaure les demandes del dia a dia. El sector necessita gent que li agradi i vulgui tirar endavant amb aquest estil de vida.

Pel moment, nosaltres seguirem trempant per treballar el camp.
Que tingueu molt bona setmana, salut i bons aliments!

Laia i Albert

Salut i bons aliments!
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada