dijous, 20 d’abril del 2023

L'estat dels pol·linitzadors a Catalunya

 Bon dia!

Primer de tot ens volem disculpar perquè darrerament us hem ofert alguns productes que finalment no us hem pogut servir. El cas de l'alvocat és que ha afectat més gent. En Pablo, que és qui ens serveix normalment, ja ens va avisar que s'acabaven els de la varietat Hass i que no en tornaria a tenir, de la varietat Red, fins a finals d'abril. Vam pensar que si ens en faltaven podríem comprar-ne a Hortec, que també en distribueix d'Andalusia, però sembla ser que els seus productors també se n'han quedat sense i ara els que estan servint són de Kenya. Ens resulta una mica exagerat, per mantenir un to moderat, que un producte hagi de recórrer gairebé 10.000 km per arribar fins la nostra taula. Per aquesta raó hem estat aquestes dues darreres setmanes sense alvocats. Dijous vinent ens arriba la primera entrega dels de la varietat Red, però és més que probable que en tres o quatre setmanes s'acabi definitivament la temporada. 

També us hem d'explicar que aquesta setmana passada no vam tenir prou carxofa per a tothom i vam haver de comptar amb producte d'altres pagesos del Baix Llobregat. Creiem que aquesta setmana ja en collirem prou per satisfer totes les comandes.

I ja que hi som posats, hem començat a collir maduixes. Malauradament les dues darreres tramuntanades han afectat força la nova plantació que vam fer al setembre. Sort que vam mantenir les plantes que ja tenen dos anys i que enguany van bastant carregades. De moment no us en podem oferir perquè estem segurs que no cobriríem totes les comandes. Les primeres les durem als mercats i a la nostra botiga dels dimecres a la finca. Sap greu, però encara no en tenim prous.

Canviant de tema, ahir al Parc es va presentar l'Informe sobre l'estat dels pol.linitzadors a Catalunya. Van triar la nostra finca perquè, pel seu disseny i maneig, és un exemple poc usual al país de com combinar l'activitat agrària amb un increment de la biodiversitat. Podeu veure més detalls sobre la notícia en aquests dos enllaços: Telentícies tv3 i nota de premsa del DACC. Va ser una trobada molt interessant que ens va permetre posar-nos en contacte amb científics autors de l'estudi, de l'IRTA, la UAB, el CREAF i el Museu de Granollers. A banda de felicitar-nos per la nostra tasca, cosa que sempre va bé per encoratjar-nos a seguir endavant, es van mostrar interessats en que la nostra finca pugui servir com a espai d'estudi per a la millora de l'estat dels pol·linitzadors a Catalunya. Serà molt motivador poder contribuir a la millora de la biodiversitat i demostrar que un bon maneig agrari pot suposar una millora del nostre entorn.


Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada