divendres, 17 de març del 2023

Des de l'obrador del Parc

 Bon dia i bona hora!

L'altre dia vam fer números de la feina de l'obrador. No ens referim als guanys sinó a les quantitats que hem estat transformant per aprofitar puntes de producció, sobres de mercat, verdures descartades pel seu aspecte, una mica tocades, que comencen a espigar-se... A l'obrador del Parc treballem aquests excedents i minves de la producció, per tal de donar-los sortida abans que es desaprofitin. El nostre objectiu no és tant fer conserves com aprofitar al màxim les hortalisses i les fruites del Parc. Per això, no oferim sempre els mateixos productes: depenen de les circumstàncies de cada temporada.
Doncs bé, tal com us dèiem, vam fer recompte de quines quantitats hem aprofitat, i ens ha sortit un bon número: al voltant de 700 kg d'hortalisses, de 18 espècies diferents, que hem convertit en patés, confitures i fermentats, entre d'altres productes. En aquest recompte no hem considerat la poma destinada a suc, tot i que també seria aprofitament, ni la tomata per fer conserva, perquè és un cultiu que fem expressament amb aquest objectiu. Deixant a part, doncs, poma i tomata, les 5 hortalisses que hem recuperat en més quantitat han estat:

1-CARBASSA: 91 kg
2-REMOLATXA: 80 kg
3-MONIATO: 54 kg
4-PASTANAGA: 52 kg
5-CEBA: 44 kg

Si voleu saber-ne més sobre el que fem, podeu trobar -nos a l'Instagram: @escabetxart 

Per avui, res més, que el mestre pagès està en un curs de bioconstrucció, i a l'hort estem “en quadro”. Cuideu-vos molt!

Que tingueu molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada