dijous, 23 de març del 2023

De temporada i de proximitat

Potser ja esteu avorrits de trobar al nostre catàleg els productes que fa mesos que us oferim. La primavera ha tret el nas i s'albiren canvis als camps i als plats, però encara han de trigar uns dies a estar a punt per arribar a casa vostra. Molta gent se sorprèn quan expliquem que començarem a collir les carxofes a finals de març i que és l'abril i part del mes de maig quan en tenim a dojo. Igual passa amb els pèsol i les faves, o fins i tot amb les maduixes o els carbassons. Tots aquests productes (i molts d'altres) es cullen, a la nostra zona, setmanes o mesos més tard del que ens volen fer creure. Tenim un clima suau, però no som al Baix Llobregat ni al Maresme, i encara ens agafen més lluny el litoral valencià, murcià o andalús. Es de tots aquests indrets, del més llunyà al més proper, d'on gradualment s'abasteixen, en el millor dels casos (perquè també pot ser del Marroc o fins i tot de l'hemisferi sud) la gran majoria dels supermercats, les botigues, els restaurants i moltes parades dels mercats, vestides de productes de proximitat. Algunes fins i tot afegeixen el cartell d'ecològic.

És veritat que cada cop tots som més conscients de tot plegat, però el bombardeig propagandístic és tan intens que de vegades ens fa perdre el nord. Els mitjans de comunicació, i fins i tot alguna publicació de la pròpia administració, quan parlen de producte de proximitat i de temporada es fan un embolic de ca l'ample. Diríem que el saber popular que ens havia acompanyat durant segles s'ha perdut en poques dècades. Als que som del ram i ho vivim a la nostra pròpia pell ens toca recordar quina és la temporada de cada cosa a casa nostra. Nosaltres ho fem cada setmana amb el nostre catàleg. Any rere any intentem estirar una mica per davant i una mica per darrere les temporada de cada producte, però com ja sabeu la realitat és molt tossuda. El que sí us podem assegurar és que ens esmercem per oferir-vos la màxima diversitat possible cada temporada.

Tot aquest rotllo per dir-vos que ja hem començat a collir els primers espàrrecs i les primeres carxofes, que ja hem tastat els primers pèsols i que les maduixeres comencen a lluir un bon reguitzell de flors prometedores. Trobareu aquests productes ben aviat i en plena temporada, al nostre catàleg, a la nostra botiga i a les nostres parades de Torroella i Palamós. 

Així tenim les pesoleres enguany

Que tingueu molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada