dijous, 25 d’agost del 2022

Hem sortit a "La tarda de Catalunya radio"

 Bon dia,

Les plantes de meló groc han fet figa. La cendrosa ha pogut amb elles. Són ben plenes de melons, però aquests no tenen les proteccions de les fulles i molts s'estan cremant pel sol abans d'estar madurs. De moment els hem tret del catàleg i tenim poques esperances de que tornin enguany. Sovint quan passa això; el meló ja no madura correctament i queda insípid, fat.

D'altra banda també les humitats de dies passats han provocat l'aparició de diversos fongs sobre les tomateres terreres. Aquestes varietats, que no s'encanyen i creixen sobre el terra, com la rodona i la bombeta que us estàvem oferint, són bastant sensibles a les pluges d'estiu perquè es seu fullatge és espès i triga en eixugar-se. L'aigua sobre les fulles juntament amb unes altes temperatures és la combinació perfecta per al desenvolupament de diversos fongs de miceli intern. Per poc que les condicions s'allarguin una mica, la planta acaba sucumbint. Se'n poden apaivagar una mica els efectes amb l'ús de coure, però el coure té efectes perniciosos sobre alguns microorganismes del sòl i sobre els cucs de terra, per això nosaltres gairebé no l'utilitzem mai. Per tot plegat, a no ser que les plantes revifin, de moment tampoc us els oferim.

Aquesta setmana la Laia Creus ens va fer una entrevista al programa "La tarda de Catalunya radio" de l'Adam Martín. Si no el vau escoltar, us passo aquest enllaç per si us fa gràcia de saber com va anar.

Molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada