divendres, 24 de juny del 2022

Ja hem fet 20 anys!

 Bon dia!

Tot i que, per l'hora que és, també podria dir bona tarda ...

El passat dimecres (avui me n'adono) que fa 20 anys que vaig començar amb aquest projecte que, de moment, anomenem Parc Agroecològic.  Quan tenia 19 anys, d'això en fa gairebé 40, el meu objectiu principal era "salvaguardar un bocí de terra de la barbàrie".  Al poc temps d'entrar a l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona, i gràcies al company que va seure al meu costat el primer dia de classe, vaig començar a interessar-me pels principis del que llavors anomenàvem "agricultura biològica". La descoberta per part meva del que en aquells moments ja se sabia sobre els problemes que originava l'agricultura convencional (contaminació d'aigües subterrànies i de sòls, erosió, malbaratament d'energia, destrucció d'hàbitats naturals i impacte nefast sobre les espècies que hi viuen, producció d'aliments de baixa qualitat nutritiva i plens de residus químics tòxics, etc, etc ...) va ser el detonant que em va empènyer a cercar un espai on res d'això no hi tingués cabuda. Un espai on crear una reserva de biodiversitat, on qualsevol intervenció que s'hi fes tingués un impacte positiu sobre tots aquests aspectes, incloent-hi, a més, les persones, tant les que estiguessin a càrrec de la producció com les que es nodrissin amb els aliments produïts. A hores d'ara encara hi ha, al nostre projecte, un munt d'aspectes que hem de millorar. Seria enganyar-me a mi mateix o a vosaltres si pensés o digués que tot és ideal. Però sí puc dir amb convenciment que mai pensava que podríem convertir l'espai que vaig trobar-me (un camp de cebes sense cap altra espècie vegetal) en el reservori de diversitat que és avui dia i que tampoc mai  no hauria cregut que hi treballaríem 6 persones i que seríem presents, en més o menys grau, a les taules de més de 200 famílies cada setmana. 

Vull aprofitar l'oportunitat per agrair a les desenes de persones que han col·laborat en el projecte durant tots aquests anys fent que tot plegat hagi estat possible. Als que encara hi són i als que ja han marxat. I també als altres protagonistes que també han estat imprescindibles per a que siguem on som: tots vosaltres, que setmana rera setmana o més ocasionalment heu apostat per nosaltres, triant-nos com als vostres productors i proveïdors d'aliments. Mil gràcies a tots. De tot cor. Aquest estiu buscarem algun dia per celebrar-ho tots plegats. Ja us n'informarem.

Aquesta setmana vinent, de fet des d'avui mateix i fins el dia 3 de juliol, la Mireia i jo serem fora de viatge. Confiem amb tot l'equip que queda a casa per a que tot rutlli com si hi fóssim. Per qualsevol cosa us podeu adreçar al telèfon 722 181 552, que a partir d'ara serà el número de contacte del Parc Agroecològic. Millor que envieu un whatsapp i ja es posaran en contacte amb vosaltres.

Per acabar, dir-vos que estem buscant casa nova per a una parella d'ànecs que fa temps que viuen al nostre galliner. La convivència amb les gallines es fa difícil quan hi ha pollets. Algú de vosaltres estaria interessat en donar-los allotjament? Si teniu espai i els voleu, us els cedirem encantats. Poseu-vos en contacte amb nosaltres al telèfon que he indicat més amunt.

La femella
La femella a la nostra bassa

Apa, com sempre, que tingueu molta salut i us nodriu amb bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva!
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada