dijous, 16 de juny del 2022

Tomates per a tothom!

La collita de tomates va augmentant i ja us en podem oferir amb més probabilitats de poder servir-ne a tothom. Tenim el Ligúria, que és tipus pera de Girona i el fem cada any, i de tipus xerri variat, amb colors, mides i formes diferents. Si veniu al mercat o a la finca, també en trobareu d'altres varietats que estem provant enguany, igualment de colors i formes diversos.

Les mongeteres també estan ja a ple rendiment i, si les altres temperatures ho permeten, ja n'anirem tenint fins l'octubre o el novembre. Enguany hem sembrat també mongeta del ganxet, però és el primer any que en fem i no sabem com sortirà. Ja us n'anirem informant.

Podeu imaginar-vos, suposo, el que representa, aquests dies, treballar a ple sol. Protector solar, barret i aigua a dojo. Esperem sobreviure... i que les plantes també ho facin! Ahir, en diversos moments, vam veure com el termòmetre s'enfilava a 38 i 39ºC!

Aquesta setmana acabem la cirera de l'Eva i en Miquel Àngel. La veritat és que hem estat molt contents d'haver pogut gaudir de la seva fruita, que ha estat, cada setmana, extraordinària. A partir d'ara la cirera serà d'en Josep Montmany, de Torrelles del Llobregat. Fa molts anys que ens coneixem i ben segur que la seva cirera també serà boníssima. En ser un any més sec que els anteriors, la qualitat de la fruita és superior. Ara, que amb aquestes calors tan bèsties vés a saber com anirà la cosa.

Per part nostra, us hem de dir que les maduixeres ja van de baixa. Tenen molt pocs fruits i pràcticament ja no fan flor. Valorarem el fet de plantar alguna altra varietat que vingui una mica més tard per tal de poder allargar la temporada.

Al fil del que us vam comentar la setmana passada, la tercera sembrada de blat de moro dolç ha anat molt bé. Per tant podem dir que, encara que hàgim anat una mica tard, d'aquí un mes i mig, ja us en podrem oferir. Avui en sembrarem també per a les nostres gallines. Ara estem comprant gra per alimentar-les i el preu, com en tantes coses, no para d'enfilar-se.

També avui, quan acabem la collita, farem la darrera plantada de melons grocs. A veure si enguany els podem estirar fins a finals de setembre.

Apa, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada