dijous, 12 de maig del 2022

Vents del nord i del sud

Bon dia!

Després d'aquests dies de ventades, sembla que ens arriba un temps més estable i amb el vent, del nord i del sud, més calmat. Les pobres plantes, petites i grans, han rebut per tot arreu. Als conreus que eren acabats de plantar, com ara les síndries, hem tingut moltes baixes per les sacsejades que han patit. Fins i tot les tanques vegetals que protegeixen els conreus han estat tan sacsejades que algunes branques i rebrots han cedit al vent i s'han esqueixat. Com a exemple, un rebrot de vim, de gairebé tres metres, ha caigut sobre les maduixeres. De fet es poden trobar restes de brancam escampades pels camins i per tot l'hort. Amb el temps més tranquil·let i la pujada de les temperatures de ben segur que en un parell de setmanes tot plegat estarà més que oblidat.

Malgrat tot, els conreus més protegits estan ben macos. Les tomateres ja llueixen les primeres tomates i les carbassoneres estan farcides de flor. Estimem que en un parell de setmanes ja us podrem oferir carbassons i en tres podrem tastar les primeres tomates. 

Enguany estem sorpresos pel fet de poder oferir-vos, encara ara, pastanagues dels nostres camps. Som conscients que no tenen la qualitat que tenen normalment, però no ens podem queixar si tenim en compte que estan sembrades el mes d'octubre i que generalment a finals d'abril ja se'ns espiguen totes i a aquestes alçades són en prou feines aptes per a ases i cavalls.

Per acabar us deixem amb una imatge de la nostra parada a la fira del Triumvirat mediterrani on vam participar el cap de setmana passat.

Apa, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada