dijous, 15 d’octubre del 2020

Les altres cols

 Bon dia!

Comencen a treure el cap els primers bròcolis de la temporada. Els hem afegit al nostre oferiment, però fins que no arribi el moment de collir-los no sabrem si realment podrem servir-vos-els. No són poques les persones que no tenen clar a quina planta ens referim quan parlem del bròcoli i què la diferencia del bròquil. De fet, aquesta denominació està normalitzada i consta a la Neoloteca del Consell Supervisor del TERMCAT, però en realitat tant bròquil com bròcoli provenen de la paraula italiana bróccoli, diminutiu de bróco, que significa rebrot. Ambdós, com el romanesco, són de la mateixa espècie (Brassica oleracea) que la col, però són diferents varietats biològiques i n'aprofitem diferents parts.

La millor manera d'il·lustrar les diferències és, sens cap mena de dubte, una fotografia de cadascuna d'aquestes variants de la col. Així que us n'he cercat algunes per afegir-les aquí:

Bròcoli
Bròquil verd
Bròquil blanc o coliflor
Romanescu

N'hem plantat de totes les menes, però el que sembla que s'està afanyant més en florir és el bròcoli. Quan vagin arribant els altres, ja us n'anirem informant.

Apa, salut i bons aliments!

Enric
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada