dijous, 1 d’octubre del 2020

Bolets

  Bon dia!

Després d'unes setmanes d'incertesa amb els diferents bolets que us oferim, en Francesc de Fungigirona ens ha assegurat que aquesta setmana tornarem a tenir-ne de totes menes. Aquí teniu una imatge de com estaven els seus xampinyons Portobello fa un parell de dies

Els bolets són una gran font de potassi, seleni, vitamines de grup B (B1, B2, B3 i àcid fòlic), vitamina E i fibra insoluble. Redueixen el colesterol i, el millor de tots els seus beneficis en aquests temps que corren: milloren substancialment el sistema immunològic! Sembla ser que aquest darrer efecte sobre l'organisme té relació amb la seva riquesa en una substància que és precursora de la vitamina D en el nostre cos. Per tal que això sigui així, cal que el bolet hagi estat exposat al sol. Per tant, si volem aconseguir aquest benefici, els hem d'exposar, com a mínim un dia, directament al sol. Atenció: contenen àcid úric, així que si sou dels que en patiu, millor descarteu-los de la vostra dieta.

Per part nostra, els canvis més destacat de l'oferiment que us fem és que hem afegit la nostra darrera confitura, la de síndria i tomata i que ens acomiadem dels gínjols i les figues fins la propera tardor. Dels carbassons, enguany, hem estirat la temporada més que mai, però les humitats matinals d'aquesta època no perdonen i ja els tenim empolsinats de la persistent cendrosa (oïdi). Res, que ja no en tindrem fins la propera primavera.

I per acabar, comentar-vos que ja no queden places pel taller de farmaciola natural que tenim previst per dissabte 10 d'octubre. Si esteu interessats ens fer-lo, digueu-nos-ho igualment i, si fóssim prou persones, en podríem fer una segona edició.

Apa, bona setmana, salut i bons aliments!

Enric
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada