dijous, 7 de maig del 2020

Si tens poca cosa per collir...


Bon dia!

Filosofia camperola bàsica: "si tens poca cosa per collir, aprofita el temps per sembrar". Caldria afegir "si el temps i el sòl t'ho permeten", però llavors la "màxima" deixa de ser universal i només es pot aplicar al camp. Doncs això fem. Ahir ja vam podem entrar als camps a remenar i, després d'unes bones femades, avui esperem poder deixar a punt alguns camps per rebre la llavor i el planter que fa setmanes que esperen. Ara bé, si hem de fer cas a les previsions, diumenge ja tenim el temps inestable i comencen el ruixats. I, pel que diuen, sembla que serà tota la setmana que anirà fent cada dia un raig, com correspon a tot el mes segons la dita. En tot cas, esperem que no caigui gaire aigua i que avui puguem avançar força en les plantades.

Alguns conreus que van patir molt durant els passats aiguats es van recuperant lentament. Entre ells els que a hores d'ara fan més bona pinta són les tomateres i les pastanagues. Però també alguns rodals de patateres, bròcolis, bròquils i enciams. Els camps fan una mica de pena. Veient els rodals recuperant-se, et pots fer una idea de com estaria tot el camp si la pluja hagués estat més moderada. En fi, passem pàgina i pensem en com estarà tot d'aquí a un parell de mesos: espaterrant!

Per la setmana vinent ja ens arriben les primeres cireres i albercocs. De moment són cars i, sobretot els albercocs, és possible que encara estiguin una mica verds. De ben segur que el preu baixarà i que millorarà la qualitat, però us els oferim conscients de les ganes que tenim tots, a aquestes alçades de l'any, d'augmentar la varietat de fruita disponible.

Us volíem comentar que hem constatat que les llenties del darrer lot que ens han servit costen molt de coure. Ja ho hem comunicat als que ens les serveixen, però de moment no ens han contestat. Tornarem a demanar-ne a Hortec. La seva ve de Castella, però realment es cou molt millor i és de més bon paladar que la darrera que ens han servit de Sant Pere Sallavinera.

Avui no tenim imatges. Però per la propera setmana prometo d'enviar-vos-en amb els conreus que facin goig.

Bona setmana i bons aliments!
Enric
Salut, Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada