dijous, 10 d’octubre del 2019

Incerteses dels esdeveniments

Bon dia!

Començarem pel més important, que no passi que deixeu el correu a mig llegir i no us n'assabenteu. Davant la incertesa dels esdeveniments de la setmana vinent, és molt probable que haguem de modificar el nostre funcionament usual. Us fem cinc cèntims del que més us pot afectar. Pel que fa al dia d'entrega de la cistella i al dia d'obertura de la botiga, que normalment fem els dimecres, podria ser que passessin a dimarts. Us avisarem d'això  tan aviat com ho tinguem clar. Respecte al mercat de dissabte a Palamós, dependrà encara més de com es vagin succeint els fets. També us ho comunicarem en quan tinguem més certeses.

I ara, el comunicat setmanal.

Ja tornem a tenir alvocats! Enguany hem començat a treballar amb en Fèlix de Jete a Granada. És un jove agricultor amb les idees molt clares i amb molta empenta. Podeu saber més d'ell i del seu projecte si feu un cop d'ull al seu blog. Els alvocats d'aquestes setmana i les properes també són seus.

D'altre banda, avui comencem a fer suc de les nostres pomes. Podreu disposar d'aquesta delícia després d'un període de "quarantena" per comprovar que tot el procés d'elaboració ha donat bon resultat i el suc es conserva en bones condicions. Enguany l'envasarem en bag-in-box de 3l, tal i com hem fet els darrers anys, i en ampolla de vidre de 1 litre. Us n'oferirem dues menes diferents, el de poma Opal i el de poma Dalinsweet. Els paladars més experimentats podran notar les subtils diferències entre ambdós.

També avui, seguint les previsions de les accions a realitzar en el marc de l'acord de custòdia agrària que tenim amb l'IAEDEN, penjarem un bon grapat de caixes niu per a diferents espècies d'ocells insectívors i rapinyaires. Esperem incrementar el nombre d'espècies i d'individus que ja són assidus dels nostres camps i ens ajuden a mantenir baixes les poblacions d'insectes que es poden convertir en plagues.

Per acabar, us adjunto un parell d'imatges amb l'evolució del camp on tenim la primera plantada de crucíferes (cols, bròquils, naps, col-raves, bròcolis ...). Entre una i l'altra ha passat poc més d'un mes. Les plantades que estem fent ara dels mateixos productes, trigaran ben bé 3 mesos o més en fer aquesta evolució, degut tant a l'escurçament de les hores de sol com a la baixada de temperatura.



Salut, Llibertat i República!
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada