dijous, 8 d’agost del 2019

3 imatges

Bon dia!

Ja sabeu, i si no ara podreu confirmar-ho, que la fotografia no és pas el meu fort. Tot i així, de tant en tant m'atreveixo a "publicar-ne" alguna a l'Instagram. Aquesta setmana fins i tot més d'una. Com la gran majoria no sou seguidors, us les he plantat aquí perquè sempre són de coses que em sorprenen i vull compatir.

Aquesta primera és de la mongeta de metro, acabada de collir. La coneixeu? Amb l'angle que vaig prendre la fotografia no se n'aprecia ben bé la llargària, però us puc assegurar que gairebé totes les vaines sobrepassen de llarg els dos pams. És una planta ben curiosa, tant les flors com el fruit. Curiosament no és una espècie que vingués d'Amèrica, com la gran majoria de les mongetes. De fet, pertany a un gènere totalment diferent. El seu nom científic és Vignia ungiculata, a diferència de la mongeta més coneguda que és Phaseolus vulgaris. En tenim, però, poqueta ja que només volíem saber com era i tastar-la. Si hi teniu curiositat, la podeu venir a veure als nostres camps.


Aquesta altra imatge és d'una de les pomeres Dalinsweet. Enguany van ben carregades i, de moment, l'afectació de la carpocapsa (el típic cuc de la poma) és molt petita. Justament aquests dies hi ha molta activitat d'aquesta papallona, però esperem que amb el tractament amb carpovirusina quedin ben controlades les larves quan eclosionin els ous. Carpovirusina és el nom comercial d'un preparat d'origen natural a base d'un virus que afecta letalment, per ingestió, les larves de carpocapsa. En fem tres o quatre tractaments al llarg de l'any, quan les trampes que tenim penjades als arbres ens indiquen que hi ha un perill evident que l'insecte es converteixi en plaga.


Per acabar, aquí teniu una branca d'una de les pruneres de les que estem collint. És una branca qualsevol. Vull dir que totes van igual, pengen avall del pes de les prunes que duen. Aquesta foto la vaig fer després de collir-ne d'aquesta branca, encara que no ho sembli. Enguany també van moooolt carregades. Si voleu fer-ne confitura, en podeu venir a collir i us sortiran moooolt bé de preu. Envieu-nos un missatge o feu-nos una trucada per concretar dia i hora.


No n'he pres més, de fotos, aquests dies. Així que ho deixem aquí.

Apa, bons dies i molta sort!
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada