dijous, 14 de febrer de 2019

Batalletes

Bon dia!

La patata violeta que ens va portar en lluís ha estat tot un èxit. Pràcticament l'hem venuda tota en una setmana. Se n'ha servit ben bé el doble que qualsevol de les altres varietats que tenim. La veritat és que, tot i que el seu sabor no destaca tant, el color que té és espectacular, i encara impressiona més si en un mateix plat n'hi ha altres colors com el de la pastanaga, per exemple. Enguany en farem unes miques a veure si se adapta bé a casa nostra i resulta interessant de fer-ne.

Aquesta setmana estem mirant de posar a punt algunes eines del tractor per tal que puguin afrontar la temporada que encetarem ben aviat en les millors condicions. És imprescindible un bon manteniment si no ens volem trobar amb problemes quan les eines facin falta i la feina ens faci anar de corcoll. A banda dels tractors, l'eina més delicada que fem servir és la sembradora. És una sembradora de precisió amb molts reglatges que han d'estar nets, polits i ben engreixats. S'ha de comprovar que no hi hagi cap tub que s'hagi fet malbé (en té un bon grapat) i que l'aire que hi circula no marxi per enlloc. Es tracta d'una màquina pneumàtica i la succió hi juga un paper molt important ja que és gràcies a ella que la llavor passa de la tolva al disc de sembra i, posteriorment, al petit solc que la mateixa eina fa i que servirà de llit per a la llavor. Quines coses d'explicar, no?

Anem a temes més terrenals. A l'espera que les nostres carxoferes agafin esbranzida, hem decidit de comprar-ne del Baix Camp, a través d'Hortec Hortec és una cooperativa catalana que es va crear el 1991 entre uns quants pagesos que practicaven l'agricultura ecològica a Catalunya, amb la finalitat de cobrir les necessitats de distribució de les fruites i verdures procedents dels seus cultius. Personalment vaig assistir en les primeres reunions que vam tenir tots plegats en diferents finques dels que hi participàvem. En aquells moments jo estava involucrat en un projecte molt ambiciós a Santa Perpètua de Mogoda, el CEFIRDAE (Centre de Formació, Informació, Recerca i Desenvolupament de l'Agricultura Ecològica). D'això ja fa l'escandalosa quantitat de 28 anys! Un any després jo iniciava una altra aventura, també cooperativa, a Sant Pere de Ribes, al Garraf. En aquells moments em vaig desvincular de l'embrió d'Hortec, que encara no estava funcionant com ho fa avui en dia però que ja començava a operar.

Conservo un grapat d'amics pagesos que encara en són socis, tot i que ja en queden pocs d'aquell grup inicial. Tot això per explicar-vos el perquè de la nostra relació amb aquesta cooperativa, que ens forneix de bona part de les fruites que us oferim durant tot l'any i, quan anem escassos, també d'algunes verdures.

I després d'aquest repàs de la història, tanquem la paradeta per avui.

Molt bona setmana!

Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada