dijous, 17 de gener del 2019

Les xufles: pel primer que arribi!

Hola!

Com ja vaig comentar-vos fa uns mesos, cap al maig, l'any passat va ser el primer que vam provar de conrear xufla. Estàvem molt contents de com havia anat el conreu. Quan arrancàvem una planta, podíem veure com una sola xufla havia arribat a produir dotzenes de "xufletes" i esperàvem una molt bona collita, en quantitat i en qualitat. Malauradament, van arribar les ja ultra-esmentades pluges d'aquesta tardor abans que la collita de l'esperat tubercle. El fet que tot el camp fora fang ens va impedir de recol·lectar-les en el seu moment: finals d'octubre o primers de novembre.

La cosa és que fins que el sòl no ha estat prou eixut no hem pogut començar a arrencar-les. En principi no havia de ser un greu problema ja que la xufla aguanta molt bé a terra. Així doncs, dimecres passat ens hi vam posar. Però, ai las!, no comptàvem amb un competidor que ha resultat ser molt eficient en la collita de la xufla. Tant, que amb prou feines ens n'ha deixat quatre a cada planta. Aquesta fera de la foscor molt probablement és el talpó. Està clar que li pirren les xufles!

Aquesta bestiola ha estat capaç de construir un immens entramat de galeries a pocs centímetres de la superfície del sòl, amb unes colossals autopistes que coincideixen "casualment" amb les files de conreu, d'est a oest, i que es connecten tot sovint entre elles. Hem pogut descobrir veritables magatzems plens a vessar de tot el que ens han afanat! Les pobres criatures segur que s'esperaven un any d'explosió demogràfica amb tot aquell fato emmagatzemat. Aparentment els estem fent saltar el pla pels aires, però vés a saber tot el que deuen tenir amagat allà on no arribem nosaltres.

Canal-magatzem ben ple
Cap d'una galeria-magatzem
Les autopistes de les bestioles.
A dalt de la foto, xufles que encara són a la planta
Canviant radicalment de tema. Ja haureu vist que el web ha canviat d'imatge. Ara estem treballant amb els nous continguts. Com ja us vaig comentar, aniran apareixent de mica en mica. Una de les novetats que ja estan implementades és que el web és "responsive" (sensible). Això vol dir que el lloc web està adaptat a diferents dispositius. A la pràctica el que implica és que podeu fer la vostra comanda de manera molt àgil a través del vostre mòbil o tauleta.

Això s'està fent massa llarg i no s'ho llegirà ningú...

Bona setmana i molta sort!
Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada