dijous, 12 d’abril de 2018

Dies de fang

Bon dia,

Malgrat que la pluja d'aquests dies està provocant que se'ns faci tard per algunes feines de l'hort i que se'ns acumuli el planter, hem de reconèixer que està plovent prou bé. L'aigua cau suaument, tot i que a estones els camps es veuen entollats, i la terra és capaç d'anar-se-la engolint sense escarafalls, amb la serenor que necessiten els conreus per seguir endavant sense asfixiar-se.

Per tal de no avorrir-nos i, dit sigui de pas, per mirar esquivar el mals pensaments (veuràs tu quina feinada tindrem la setmana vinent quan el sòl s'eixugui!), hem recuperat espais de la finca que la natura s'havia encarregat de colonitzar a través d'una de les seves conegudes estratègies: les mates d'esbarzer. Alguns racons poc trepitjats, on deixem eines de poc ús del tractor  o que esperen un millor moment, havien quedat totalment envaïts per aquesta feréstega, desgavellada i punxant plantota. Tan envaïts que ja no teníem la certesa que hi hagués alguna cosa més que aquell guirigall de branques anant i venint. I vés per on, sí, algunes relíquies que s'emmagatzemen comunament a masos i masies, han aparegut de sobte sota l'herbassar en busca d'una segona oportunitat, qui sap si al Wallapop o al Milanuncios...

A banda d'això, mereix una menció especial la feina que hem fet al taller, la taula del qual havia anat quedant també soterrada per eines, cargols, ferregots i altres artefactes de mala vida.  Tot aquest galimaties de molt diversa procedència i, de vegades, d'estranyes formes, l'hem retriat i col·locat d'una forma més "harmònica", per dir-ho d'alguna manera... o ha anat directament a fer companyia a d'altres trastos que poblen la deixalleria.

I així ha transcorregut la nostra setmana: entre aquestes inusuals tasques i les poc enyorades collites enfangades.

No em demaneu per quina raó m'he enrotllat tant: no tinc ni idea. Ha sortit així.

Apa, bona setmana.

Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada