dijous, 20 d’octubre del 2016

Malgrat tot va ser un èxit

Malgrat les pluges de la setmana passada, vam fer el curs de tracció animal en horta. L'experiència d'en Jérôme, tant amb els cavalls com amb les eines que ens va mostrar, van deixa-nos bocabadats a tots els assistents. Malgrat les extremes condicions en que estava el terreny i malgrat la novetat que representava tot plegat per en Menut, el nostre cavall, els resultats de les feines que vam fer van ser sorprenent.

Els pagesos que hi vam fer la formació teníem intenció d'introduir els animals per a feines puntuals dins de l'horta, especialment pel control de les "males" herbes. Després del curs, no ens sembla gens descabellat que puguem fer totes les feines directament amb el cavall. De fet en Jérôme ens va aconsellar que comencéssim per una feixa a fer-ho tot amb l'animal. Des de llaurar i preparar el terreny fins a totes les intervencions que calgui fer sobre els cultius. Així ho farem a casa nostra. Quan ho tinguem per la mà ja us convidarem a veure que no estem parlant només de romanticisme, els resultats són sorprenents.

Preparant el terreny amb en Menut
La eina preparada per treure les herbes dins la mateixa línia de les plantes

Passant el cavall amb la eina de més amunt per desherbar el porro

 A banda d'això, que no és poca cosa, avui torna l'alegria als camps: la tramuntana suau que remoreja entre les fulles dels arbres eixugarà superficialment la terra i donarà un respir a les arrels de les plantes. Encara a hores d'ara els camps segueixen tan xops que els pobres vegetals miren de subsistir com poden a l'ofeg i als atacs del cargols, que aquests dies han estat en la seva salsa. Sembla que la cosa no durarà gaire ja que s'esperen pluges per demà i, encara més, per dilluns. Però que no decaiguin els ànims, de vegades les previsions no es compleixen ...

Molt bona setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada