dijous, 15 d’octubre del 2015

Més fulles per les amanides

Amb la fresca, que Déu n'hi do com es va fer notar ahir!, tornen de nou les fulles per les amanides. Ja podeu tornar a assaborir la rúcula (que ben dit seria ruca) i els canonges. Però, malauradament, ja ens podem començar a acomiadar de les tomates. Tot i que encara ens queden, les pobres tomateres ja no són el que eren. I ja els toca descansar: aquest estiu han treballat de valent.

D'altra banda, tornen els alvocats. I com haureu vist aquesta setmana, ja tenim mandarines. Tot plegat senyals inequívoques que deixem el bon temps enrere i comencem a submergir-nos en dies més freds i més curts. Aviat també us oferirem col, bròquil, bròcoli i fins i tot calçot. A cada època el que li correspon.

Com sempre nosaltres ens anem avançant al temps (sempre que podem ...) i aquestes setmanes ja sembrem pèsols i faves per collir la primavera vinent. I és que l'hort s'alenteix de debò i el que ara plantem, triga en créixer el doble o el triple que no pas ho fa a l'estiu. La sort és que l'herba, en general, creix en la mateixa mesura i això ens permet prendre'ns la feina amb bastanta més tranquilitat.

Vinga, a cuidar-se i resguardar-se de la fresca.
Bona setmana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada