dijous, 16 d’abril del 2015

Trampes

Aquesta ha estat la setmana de les trampes. Seguint amb el tema bitxets que vam encetar la setmana passada, n'hi ha dos que segur que faran la seva aparició estel·lar ben aviat. Em refereixo a la Carpocapsa en pomeres, el típic cuc que surt de la poma i que hem vist repetit en tantes imatges iconogràfiques, i la punyetera Tuta, no molt llunyana de l'anterior però que la trobem bàsicament a les tomateres.

Així doncs que gràcies al servei de protecció dels vegetals del departament d'agricultura, hem instal·lat trampes amb feromones (hormones sexuals que són específiques per a cada espècie), que atrauen als mascles i queden atrapats. Aquestes trampes ens permeten saber si ja hi ha presència de cada insecte i actuar amb tractaments en cas que el nombre de bitxos sigui tan alt que puguin arribar a afectar seriosament les plantes i per tant la producció.

Aquí teniu una imatge de la trampa per la carpocapsa. Es pot veure en el seu interior una taca fosca que correspon al difusor que va deixant anar lentament la feromona. Està sobre una fulla de cartró impregnada amb cola on van quedant enganxats els mascles de les papallones.


Aquest és l'hivernacle amb les tomateres. Al fons, penjada dels ferros del sostre, es veu la trampa tipus Delta.


D'altra banda creiem que la puça que comentàvem la setmana passada es tracta de la puça de l'alfals. Aquí teniu una imatge ampliada que he trobat a la xarxa.



Resultat d'imatges de Sminthurus viridis


És temps de bitxos ....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada