dijous, 23 d’octubre del 2014

Carbasses a dojo

Aquest any us hem estat oferint carbasses des de la primera setmana d'agost. Normalment no en collíem fins a finals d'octubre, però vam provar aquesta varietat que heu pogut tastar (Early butternut) i la veritat és que no ens podem queixar ja que són tres mesos extres de disposar de carbasses bones.

La calamarsada del juliol va deixar les plantes totalment trinxades i van quedar a la vista els primers fruits madurs.Vam tenir la ocurrència de deixar el camp tal qual per veure si recuperaven mínimament algunes fulles i podien tirar endavant els fruits que encara eren verds. I vet aquí que en un parell de setmanes van treure fulles noves i en tres ja tenien noves flors.
A més la collita, especialment en un dels camps, ha estat més que extraordinària. Vam plantar el doble que altres anys ja que a l'hivern és un producte que es consumeix força i sempre ens quedàvem sense cap a finals de febrer. Però ben bé hem collit el triple que altres anys. Aquí teniu una mostra:


Perdoneu per la tonalitat verdosa. Les hem guardat al cobert que hem fet aquest any i en tenir els sostre de color verd dóna aquesta coloració a tot el que hi ha dins.

Que us sembla? Ens les acabarem? ... Espero que si. Sap greu veure les coses fer-se malbé.

I, com no podia ser d'una altra manera. Us passo unes receptes que tenen la carbassa com a ingredient principal. http://blogs.cuina.cat/semproniana/etiqueta/carbassa/ .
És d'un blog de l'Ada Parellada i justament en aquesta pàgina ha penjat també una entrevista amb en Pere Puigvert, que potser alguns ja coneixeu (fruites Núria)...

Bon Profit.
Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada