dijous, 3 de juliol del 2025

Preparats, llestos, JA !!

Tots atents, al vostre lloc, preparats...!! PUUMMM !!! 

Bon dia a tothom!!

Amb aquest tret de sortida donem per iniciada la temporada d'estiu al Parc. Tot i que estacionalment l'estiu fa gairebé dues setmanes que ha començat i que ja fa dies que gaudim d'aquesta asfixiant calor, nosaltres, a hores d'ara, no donàvem aquest període per estrenat. L'arribada del juliol representa l'obertura de la botiga del Parc els dissabtes a la tarda, a banda dels sempre fidels dimecres. Aquests canvis estiuencs també afecten l'horari d'obertura i tancament de la paradeta, que passa a ser des de les 17:00 h a les 20:00 h.

Aquest dissabte 5 de juliol, com a novetat, es durà a terme un tastet de les conserves que fan la Mireia i la Mercè de l'obrador. Per una petita aportació, podreu degustar-ne algunes i descobrireu la diversió que pot aportar acompanyar els vostres plats amb els seus transformats. Les places són limitades, així que si us animeu podeu reservar la vostra al seu número de contacte: 722 600 927.

Pel que fa a camp, per tal d'organitzar les tasques del dia a dia i poder realitzar-les de manera productiva, a principis de setmana, després d'haver fet un tomb per la finca, generem un llistat de feines ordenades per prioritats per tal d'agilitzar la jornada laboral. A hores d'ara, no sabem si és que estem fent trampes en el moment de realitzar el llistat o és que cada dia som més eficients, però fa unes setmanes que el paperet acaba gairebé tot titllat. Estem segurs que també té molt a veure amb l'energia i dedicació que està aplicant tot l'equip del Parc. Bona feina, pencaries!
Encara que sembli mentida, a part de l'immens gust que genera acabar la feina ben feta, creiem que és més gratificant veure com dia a dia, any rere any anem fent petites millores que acaben quallant per facilitar-nos el desenvolupament d'aquesta. 

Després d'aquesta estesa de pins a les nostres solapes anem a parlar del que a tots ens agrada. A primers de notar el bon temps la família de les cucurbitàcies va fer una desbordant entrada amb caixes de carbassons i cogombres. Ara, tot i haver afluixat una mica, són els seus parents més voluminosos els que es fan pregar. Segurament avui al matí farem alguna prospecció al camp de síndries per intentar trobar-ne alguna de primerenca, però fins que no hi anem no podem dir res més. 
Al camp que es troba al seu davant, les solanàcies també volen dir la seva. Alguns afortunats ja heu pogut tastar les albergínies o els deliciosos pebrots italians. Al llarg del matí, anirem a comprovar quines altres sorpreses ens guarden les plantes d'aquesta feixa.
Ahir mateix vam fer la segona sembra de mongeta tendra. Aquestes dues remeses que ja estan a terra ens ajudaran a poder continuar oferint aquesta mel·líflua verdura al llarg de l'estiu si la calor ens ho permet. També podem dir que tenim el blat de moro calçat i el moniato arrelat. Anirem veient com evolucionen per arribar a bon port. 

No sabem si a hores d'ara, amb aquestes temperatures matinals, encara recordeu que vam passar una primavera ben passada per aigua. Aquesta dosi hídrica ha provocat que alguns dels nostres fruiters més ferests com les pruneres, s'hagin vist en cor d'obsequiar-nos amb el seu fruit. Primerament, vam tenir una petita dosi de pruna morada, i ara és el torn de la groga. 



Potser no n'hi ha per a tant, però acostumats a no tenir-ne de propi, ens genera molta alegria quan els arbres ens regalen aquests inesperats fruits de pinyol. Aquests moments no es repeteixen sempre, i generalment hem d'acabar comprant a altres productors de Catalunya per poder abastir els nostres punts de venda. Arribar a poder collir fruita de pinyol no és pas una tasca fàcil. Les atencions que necessita l'arbre sumat a la delicadesa de la mateixa fruita fa que el seu preu sigui dels més elevats. Des del nostre punt de vista, creiem que s'ha de tenir molta cura pel que fa a la manipulació d'aquests productes. Majoritàriament, procurem que us arribin en el seu estat òptim de maduresa. Davant això, el grau de fragilitat que pot arribar a tenir un tomàquet o un préssec, no sempre és tan perceptible a simple vista i és necessari palpar-lo per fer-te una idea del seu estat. Aquest any, doncs, com que no podem saber quina força podeu arribar a aplicar sobre un pobre tomàquet, qui millor per servir-los que les persones que els han collit i saben com són. Veureu que us demanem, si us plau, que aquests productes més propensos a fer-se malbé quan són remenats, els assenyalem amb cartells que indiquen que us els servim nosaltres. Gràcies per la comprensió!

Nosaltres tornem al camp per poder enllestir les collites. 

Bona setmana, salut i bons aliments!

Albert i Laia
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç

  










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada