divendres, 21 d’octubre del 2022

Tot plegat, una bogeria

Molt bon dia!

Ahir vam estar fent suc de poma. Enguany la collita de poma ha estat minsa i amb els fruits molt afectats per diferents cucs. Vam estar més hores que altres anys per a obtenir poc més de 100 litres de suc. Calia triar i tallar les parts que estaven afectades. De moment no us l'oferim perquè sempre preferim deixar passar uns quants dies per veure si l'evolució del productes és la correcta. De gust és tan bo com sempre, per això no patiu. El que sí està clar és que, amb la quantitat que n'ha sortit, no en tindrem per gaires setmanes.

Al camp no tenim massa novetats. El temps segueix la seva tònica i esperem poder servir-vos, encara aquesta setmana, les hortalisses típiques de l'estiu. És més, els carbassons han fet una revifada i n'estem collint més que no pas fa unes setmanes. Davant d'això, els hem tornat a penjar al catàleg tot i que en qualsevol moment les plantes poden fer marxa enrere i pot passar que després no us els puguem servir. Durant aquesta època vivim amb una certa incertesa. I enguany més que de costum.

No resulta agradable comentar-vos el següent fet, però malauradament així estan les coses. Davant l'increment del preu de tots (i quan diem tots no se n'escapa cap) els costos de producció (combustibles, electricitat, reparacions, llavors i planters, adobs, etc.), el proper mes de novembre hi ha prevista una trobada de pagesos per tal d'arribar a un consens en l'establiment de nous preus dels productes hortícoles ecològics. És bastant evident que la majoria dels productes que us oferim patiran una pujada de preu. Mirarem de contenir-los tant com estigui al nostre abast, però ja fa mesos que estem assumint una diferència en els costos que comença a ser insostenible. A tall d'exemple, algunes verdures de les que us estem oferint avui estan a preus molt més baixos que els que podeu trobar ara mateix en el mercat majorista. Mireu alguns dels preus d'aquesta setmana d'Hortec: enciams 1,26 + IVA, espinacs 4,04 + IVA, ravenets 1,57+IVA, col 2,67+IVA, .... I són preus de majorista! La majoria d'ells voregen el 30% d'increment respecte als que tenien l'any passat. Una bogeria!

Com afirmava en Miguel Delibes al seu llibre Un mundo que agoniza: "¡Que paren la Tierra, quiero apearme!"

Apa, ja acabo que avui us he deixat caure un bon xàfec.
Molt bona setmana, salut i bons aliments!

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada