dijous, 21 de maig del 2020

Vicissituds campestres

Bon dia!

Els dies calorosos i allargassats afavoreixen el ràpid creixement de les plantes. Molts dels conreus de l'estiu ja han arrelat i, tot i que el sòl a la zona de les arrels encara no és prou calent, ja comencen a treure, tímidament, les primeres fulles noves. Generalment les plàntules petites que han crescut als hivernacles, reben una bona sotragada quan es planten a l'aire lliure. Passen de créixer acompanyades i agombolades per totes les seves companyes, en un entorn d'ambient controlat, a haver-se d'espavilar soles i en un ambient hostil amb menys aigua, amb una terra més dura, amb vent i amb sol directe. Sovint passen un bon grapat de dies abans no se'n surten. Sobretot si el temps no acompanya. La cosa canvia durant les primeres setmanes de juny. Les plàntules ja s'han adaptat al nou entorn i, d'un dia per l'altre, algunes poden arribar a créixer uns quants centímetres. Es nota molt en les famílies de les cucurbitàcies, com els melons, les carbasses i les síndries. En un dia poden allargar-se un pam.

Aquests dies hem pogut collir el bròquil i el bròcoli que van sobreviure a l'aiguat. Malauradament són plantes que amb la calor de seguida s'espiguen i aquesta setmana ja no us en podem tornar a oferir. En canvi, les cols, que són de la mateixa família, aquesta setmana encara estan ben maques. També ens hem d'acomiadar dels espàrrecs. N'hem collit durant més de dos mesos, no ens podem pas queixar...

Pel que fa a les sembres i plantacions, seguim a bon ritme. Ahir vam plantar més cogombres, carbassons i síndries. També vam fer les tomates de penjar, tomates xerri, blat de moro, mongetes, pebrots de Padrón, pebrots morrons... i avui ens toca sembrar xufla, meló blanc de Mallorca, lufa (fregalls) i carbasses de músic i allargades.

Enguany ens agradaria molt tornar a fer la jornada de portes obertes que hem anat fent els darrers anys. Sobretot tenint en compte que ara sou un bon grapat més els que consumiu els nostres productes i que mai heu visitat l'horta que us alimenta. Amb el tema de la pandèmia encara no sabem quan ni com la podrem fer. Ja us n'anirem informant si en veiem la possibilitat.

Apa, salut i molt bona setmana!
 
Enric
Salut, Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada