dijous, 14 de juny del 2018

La terra agombolada


En aquest país passem de ben moll a ben sec en qüestió d'hores. Del 100% d'humitat relativa a .... un 18%! Quan ets fora tot el dia, entomant pluja o vent, el teu cos ja no sap que fer per adaptar-se a aquests canvis tan sobtats. Dimecres ens envaïa una estranya sensació de decaïment. Vet aquí el perquè: l'entrada de la tradicional tramuntana de voltants de Sant Joan. Sí que s'ha avançat enguany, pensava jo... I un rave!: la setmana vinent també és previst que bufi uns quants dies. Això ja quadra més. Un any en el que tot va endarrerit, ja era estrany que la senyora arribés tan aviat.

Com ja us vaig comentar, diumenge passat vam organitzar una visita musicalitzada, amb tast de vins, a la nostra finca: "La terra agombolada". La resposta de la gent va ser fantàstica. Vam exhaurir les places disponibles i tothom va quedar molt content. Tant és així que ens estem plantejant d'oferir aquesta activitat de manera estable: visita a la finca, cançons de la terra, poemes de camp i histories i llegendes de l'Empordà. Una estona de descoberta, divertida i engrescadora, en una atmosfera càlida i entranyable. Us deixo una petita mostra.



Aquesta setmana ja hem començat a collir tomata i cogombre. Com cada any tenim una tomata de varietat tradicional (la Ligúria, que és tipus pera de Girona) i una varietat més moderna (el Bodar, més rodona i plena). Ho dic per si de cas no les coneixeu: la Ligúria és una tomata de gust excel·lent, la Bodar es guarda més i té una carn molt més ferma. La tria és vostra. De cogombre només en tenim una, de varietat. Ja em sap greu, però en aquest cas, si el voleu de casa nostra, no teniu opció.

La propera setmana també començarem amb la patata. Serà ben tendra: collida i servida. Si voleu que s'us guardi més d'una setmana, no n'agafeu encara: és massa tendra. En unes tres setmanes la pell ja serà prou dura i llavors ja es podran conservar uns quants mesos.

Seguim!
Bona setmana

Enric
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada