dijous, 3 de maig del 2018

Com estan les coses


Bon dia!

Avui, com que no sabia ben bé que explicar-vos, he anat a repescar al nostre blog com teníem els camps en aquesta època els darrers anys. M'he sorprès de la diferència! Ben bé hi ha un decalatge de dues setmanes en el creixement dels cultius. Sigui pel que sigui, la pluja que ens va dur a sembrar tard, la inestabilitat de la temperatura o altres factors tel·lúrics menys evidents, enguany les plantes estan més aturadetes. I amb la tramuntana d'aquests dies no sembla que la cosa hagi de fer un tomb, ans al contrari.

És d'esperar que la cosa canviï, però de moment ens anem quedant sense els productes d'hivern i els de primavera, com us he insinuat, encara en tenen per dies. Aquesta setmana hem deixat d'oferir-vos els alls tendres. En una o dues setmanes ja us els començarem a oferir com a "semi-secs". Tampoc els falta gaire als porros per espigar-se, i els que venen darrera dubto que comencem a collir-los abans d'un mes.

D'altra banda ara ja tenim el terreny en perfecte estat per a treballar-lo. Aquesta setmana hem plantat carbasseres, pebroteres, alberginieres, ... i per la propera ja ens arriben plàntules de melons, xíndries i cogombres. Enguany també ens hem aventurat a plantar ceba de calçot. Com ja sabeu, per fer calçots cal plantar-hi una ceba sencera, que traurà diferents rebrots cadascun dels quals és un calçot. Fins ara cada mes d'agost, que és quan es planten, hem comprat les cebes i les hem plantat. Aquest any esperem que tot vagi bé i puguem disposar de la nostra pròpia ceba.

La setmana vinent procuraré equipar-me amb algun aparell decent per a fer fotografies i miraré de fer-vos arribar un petit reportatge ben il·lustrat de com estan els camps, que amb la lletra costa fer-se'n una idea.


Bona setmana!
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.cat

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada