dijous, 16 de novembre del 2017

Tramuntana, fred i gebrada

Bon dia,

Déu n'hi do la "tramuntaneta" d'aquests dies. La tardor passada no va ni tant sols treure el cap i sembla que entre dilluns i dimarts es va prendre la revenja. Segons l'estació meteorològica que hi ha a Bellcaire, algunes ratxes van superar els 100 km/h. De fet, si ens passegem entre les feixes de casa, a hores d'ara encara podem veure que s'hi va posar en serio, la Tramuntana: branques trencades, fulles masegades, plantes rebregades i escapçades, plàstics d'hivernacle trinxats, ... vaja, un espectacle tirant a dantesc.

Hi estem avesats, a aquestes coses. De fet, aquest any podem estar contents per què encara no hem patit cap "inundació" dels camps.

Per acabar d'adobar el plat, i com era d'esperar tenint en compte les dates, quan va parar el vent va arribar la gebrada. Adéu a pebrots i albergínies. De fet la matinada de dilluns ja vam patir una glaçada negra, tot i que només va afectar les fulles dels moniatos.

Tot plegat, poca novetat: les tardors empordaneses ja solen ser així.

Aquesta setmana tornem a tenir arròs de l'Albert Grassot de Pals. Fa uns dies vam "col·laborar" en la sega del camp on produeix part de la llavor que sembrarà l'any vinent. Aquí teniu una petita mostra del que va ser aquell dia:



Àpali, el desig de la setmana: no perdem la serenor i perseverem en els nostres objectius.

A cuidar-se.

Enric
---------------------------------------------------------------------------------
 Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
http://www.parcagroecologic.com/catalog/9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada