Dit això, avui us passo una recepta amb fonoll. És poc comú trobar-los a les nostres taules ja que tradicionalment s'ha utilitzat més en països més freds, però es dóna molt bé en el nostre clima i per tant es de suposar que també anirà bé en la nostra dieta, si més no de tant en tant. A banda de ser molt baix en calories i molt ric en fibra, el fonoll conté altres components beneficiosos per l'organisme (vitamina B3, provitamina A, potassi, ...). Si en voleu més podeu seguir aquest enllaç a Ets el que menges.
Aquí va la recepta:
Ingredients (2 racions)
- 2 bulbs de fonoll amb les fulles més petites,
- 25 grams de mantega,
- 1 cullerada d'oli d'oliva,
- 150 grams de formatge pecorino o un bon formatge curat d'ovella en encenalls,
- Sal i pebre negre recent mòlt.
Elaboració
Netejar els bulbs de fonoll, reservar les fulles per decorar, tallar cada bulb per la meitat, de dalt a baix i blanquejar en aigua salada bullint durant 5 minuts, retirar i escórrer.Fondre la mantega amb l'oli d'oliva en una paella de fons gruixut a foc suau, afegir els bulbs partits per la meitat i deixar-los cuinar uns 12 minuts o fins que estiguin tendres i daurats, donar-los la volta de tant en tant per tal que es daurin uniformement.
Salpebrar al gust.
Col·locar els bulbs en una font preescalfada i repartir per sobre les encenalls de formatge. Decorar amb les fulles de fonoll i servir immediatament.
Bon profit!
Apa, que vagi tot molt bé.
Fins aviat.
Enric i M.Rosa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada