dijous, 20 de novembre del 2014

De kiwis i fonoll ...

Ui ui! Vaig oblidar de comentar-vos, sobretot als que fa poc que esteu amb nosaltres ja que cada any em repeteixo amb això, que els kiwis que us oferim són acabats de collir i que si no fem res no ens maduraran fins d'aquí a un mes o més. Així que si voleu menjar-vos-els aviat els heu de tancat en una bossa amb alguna poma. Si la poma és ben madura millor, inclús va bé que tingui algun cop ja que així deixa anar més etilè, que és el que facilita la maduració del kiwi.

Dit això, avui us passo una recepta amb fonoll. És poc comú trobar-los a les nostres taules ja que tradicionalment s'ha utilitzat més en països més freds, però es dóna molt bé en el nostre clima i per tant es de suposar que també anirà bé en la nostra dieta, si més no de tant en tant. A banda de ser molt baix en calories i molt ric en fibra, el fonoll conté altres components beneficiosos per l'organisme (vitamina B3, provitamina A, potassi, ...). Si en voleu més podeu seguir aquest enllaç a Ets el que menges.



Aquí va la recepta:

Fonoll rostit amb formatge pecorino

Ingredients (2 racions)

  • 2 bulbs de fonoll amb les fulles més petites,
  • 25 grams de mantega,
  • 1 cullerada d'oli d'oliva,
  • 150 grams de formatge pecorino o un bon formatge curat d'ovella en encenalls,
  • Sal i pebre negre recent mòlt.


Elaboració

Netejar els bulbs de fonoll, reservar les fulles per decorar, tallar cada bulb per la meitat, de dalt a baix i blanquejar en aigua salada bullint durant 5 minuts, retirar i escórrer.
Fondre la mantega amb l'oli d'oliva en una paella de fons gruixut a foc suau, afegir els bulbs partits per la meitat i deixar-los cuinar uns 12 minuts o fins que estiguin tendres i daurats, donar-los la volta de tant en tant per tal que es daurin uniformement.
Salpebrar al gust.
Col·locar els bulbs en una font preescalfada i repartir per sobre les encenalls de formatge. Decorar amb les fulles de fonoll i servir immediatament.
Bon profit!

Apa, que vagi tot molt bé.
Fins aviat.

Enric i M.Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada