dijous, 6 de novembre del 2014

Avui un llibre

Sabem que molts de vosaltres teniu un hortet o conreeu algunes plantes en testos i contenidors. Al contrari de que es pugui pensar, a mi m'encanta que la gent pugui tastar les seves pròpies verdures. Realment és com traiem el màxim que ens poden donar (sempre i quan les collim i mengem al moment), tant de les seves característiques organolèptiques com nutritives. A més de ser molt més gustoses i aromàtiques, conserven tota la seva vitalitat i totes les vitamines que comencen a malmetre's des del mateix moment de la collita.


Des d'un punt de vista més egoista també m'agrada que tothom que pugui conrei el seu propi hort. És la millor manera de ser conscient de la feina que comporta tot el procés des de la sembra a la cuina.

Doncs per tots i totes les que porteu un hortet, us oferim la possibilitat d'adquirir un llibre que ha escrit un amic nostre, juntament amb un altre company d'ofici. El llibre està en castellà i té un títol poc original: "Plagas y enfermedades en hortalizas y frutales ecológicos", però difícilment trobareu un contingut més clar, complert, amè i ben estructurat sobre aquests temes. Podeu donar un cop d'ull al llibre si seguiu aquest enllaç, passant per la nostra botiga o demanant-nos-el si us portem la comanda a casa vostra.

Portada plagasyenfermedades web

En Xavi Fontanet, biòleg i enginyer tècnic de formació, fa més de 15 anys que treballa formant i assessorant pagesos ecològics de tot el país i té un reconegut prestigi dins el sector hortícola, tant a Catalunya com més enllà. L'Andreu Vila, enginyer agrònom de formació, també té una amplia trajectòria dins el món frutícola i ha aportat una visió holística, fruit de la seva pròpia experiència, que està revolucionant el sector. En fí, creiem que val la pena, si més no, fer-hi un cop d'ull.

En altre ordre de coses, la setmana vinent ja podrem tastar les primeres taronges. Com cada any des de la cooperativa Aiguaclara ens arribaran tota la gama de cítrics de que disposen, cadascú al seu moment: taronges, mandarines, aranges ... És provable que les primeres encara siguin una mica àcides. Curiosament les taronges necessiten fred per madurar.

Una pregunta: Ara ens arribarà l'estiuet de Sant Martí? O aquest any ha vingut abans i ja no hi podem contar?


I un desig: Que aquesta propera setmana siguem capaços de gaudir de tot el que tenim al nostre abast!

Fins aviat.
Enric i M.Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada