dijous, 27 de febrer del 2014

Ja sembrem les patates!

Tot va a bon ritme a la nostra finca: ja tenim els pals de l'emparrat de les pomeres col·locats, les patates estan sembrades i estem escampant el compost pels conreus de primavera i estiu.

 clavant els pals de la nova plantació de pomeres

Tornem a sembrar patates després de 10 anys de no fer-ne. Les patates que us oferim són sempre d'alguns company de la Xarxeta (Xarxa de pagesos agroecològics de Catalunya) o del nostre amic Lluís de Llívia. Enguany ens hem decidit a tornar a intentar-ho. Les patateres són molt sensibles a dos problemes: l'escarbat de la patata i el mildeum. La darrera vegada que vam fer-ne els escarbats van proliferar tant que després de collir les patates es van cruspir les alberginieres i van fer una bona feina també amb les tomateres. Com a conseqüència vam decidir abandonar el conreu. Ara hi ha productes naturals que permeten controlar aquest insecte sense problemes. Es tracta d'un producte a base de llevats i bacteris del sòl que, convenientment tractats, tenen una capacitat miraculosa per controlar insectes. El seu ús està limitat en agricultura ecològica a 3 tractaments l'any. No per que sigui tòxic ni res similar. Està limitat amb l'objectiu que els insectes no creïn resistències i es pugui continuar utilitzant durant anys. Ja us ho explicarem quan ens apareguin escarbats...

En quan a "novetats" al nostre catàleg, aquesta setmana tornem les pastanagues a manat i ens arriba una nova remesa d'espinacs de fulla rodona.

La setmana vinent tenim previst fer ja la primera plantada de tomateres, dins l'hivernacle, per poder-ne tenir, si tot va bé, a finals de juny. A veure si el temps en comporta i no ens dóna gaire sotracs.

Això és tot ..., de moment!
Enric

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada