divendres, 8 de març del 2024

Miscel·lània i feminització

Bon dia!

Durant els primers anys de treball a la nostra finca pregàvem sovint per que no plogués. Els que fa anys que esteu amb nosaltres possiblement recordareu imatges, que s'anaven succeint any rere any, de camps inundats i collites senceres fent-se malbé. Aquí teniu un exemple del 2014. No fa pas tant de temps, a principis dels 2020, també vam patir de valent l'excés d'aigua ofegant molt conreus. Mireu si no com estaven els camps en aquell moment. Com ja sabeu, el panorama actual és ben diferent. Ara les pregàries van ben bé en sentit contrari. Però evidentment el temps fa la seva al marge dels nostres desitjos. El que és segur és que les pluges de la setmana passada ens han permès treballar alguns camps amb bona saó i poder plantar les patates en condicions òptimes. A més, les d'aquesta setmana, facilitaran la germinació de les primeres pastanagues sembrades enguany i l'arrelament de les plantades de ceba, enciam i espinacs que vam fer tot just ahir. Que més podíem demanar?

Al camp estan començant a traure el nas les primeres carxofes i els primers espàrrecs. Encara són petits però en pocs dies, si el temps acompanya, ja us en podrem oferir. D'altra banda ahir vam tastar els primers pèsols. És d'esperar que en una o dues setmanes també els pugueu gaudir vosaltres. Un altre canvi entre els nostres conreus és que les maduixeres es van vestint de flors. Encasa són escadusseres i trigarem a tastar els seus fruits ben bé un mes, però ja fan venir salivera.

Com a novetat al nostre catàleg, trobareu els flocs de civada i el lli marró. Tots dos són productes de la Fàtima i en Joan de Fruits del secà. Ja fa temps que us oferim les seves llenties i hem pensat que també us podrien interessar altres aliments que produeixen. El cas dels flocs és especialment interessant ja que la major part dels que es comercialitzen a les botigues, encara que estiguin empaquetats a Catalunya i comercialitzats per alguna empresa del país, venen d'altres parts dels món, amb la conseqüent petjada ecològica i la seva escassa aportació a la nostra sobirania alimentària.

Un parell de coses abans d'acabar. 

D'una banda comentar-vos que podeu retornar els envasos de la mel. Si no en feu ús, l'Isabel i en Kilian, de "Mel la calma" els reutilitzen per tornar a empotar la seva mel. D'aquesta manera contribuïm a reduir el consum d'energia necessària per a fondre el vidre i tornar-lo a fer servir. A més, igual com fem amb els nostres pots, per cadascun de retornat us abonarem 20 cèntims.

I per acabar, us deixem un enllaç a un petit vídeo titulat "On són les dones" en reconeixement a les dones del món rural, publicat l'any passat per aquestes dates. Al nostre equip, actualment format per 7 persones, quatre són dones i tres són homes. I si estrenyem el cercle a les persones que més hores hi dediquen, trobarem que hi ha tres dones i un home. No només no volem que el sexe o el genere marquin cap mena de limitació sinó que enfoquem les nostra manera de conviure i treballar a, utilitzant la terminologia de l'Eudald Carbonell, la feminització de la nostra espècie.

Bona setmana, salut i bons aliments.

Enric i Mireia
Pau, Llibertat i República
#ViscaLaTerraViva
---------------------------------------------------------------------------------
Per fer la vostra comanda, seguiu el següent enllaç:
Parc Agroecològic de l'Empordà - Botiga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada